characters characters

Succesul scolar al copiilor: parintii sunt mai importanti decat scoala

03 septembrie 2015    |   862 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

elevIn apropierea noului an scolar, este bine sa ne reamintim: parintii sunt mai importanti decat scoala cand vine vorba de succesul scolar al copiilor.

Increderea dintre parinte si copil, o buna comunicare si o implicarea activa a parintilor in viata scolara a copilului ii poate ajuta pe cei mici sa obtina succesul mai degraba decat simplul fapt de a-i trimite la o scoala de renume.

Copiii au performante atunci cand parintii vorbesc cu ei despre scoala, comunica cu profesorii, se implica in evenimentele scolare si promoveaza in familie importanta scolii.

„Cu toate ca atat scoala, cat si familia sunt importante, rolul familiei este mult mai puternic in obtinerea succesului academic”, sustine dr. Toby Parcel, unul dintre cercetatori.

„Studiul nostru arata ca parintii trebuie sa constientizeze cat de mult conteaza implicarea lor in viata copiilor si timpul investit in si cu acestia-verificarea temelor, participarea la evenimente scolare, valorizarea scolii”, mai adauga Parcel.

Studiul a fost realizat pe 10 000 de adolescenti in varsta de 18 ani, iar rezultatele arata ca mediul familial si implicarea parintilor in educatie este de 3 ori mai importanta decat scoala, atunci cand e vorba de rezultatele scolare.

Astfel, elevii scolilor mai slabe care proveneau din familii mai implicate in educatia lor au obtinut rezultate mai bune la teste decat elevii care invatau la scoli bune, dar aveau parinti neimplicati in educatie. Aceste rezultate nu inseamna ca scoala nu este deloc importanta, ci doar atrag atentia asupra importantei parintilor.

Asadar, desi modificarile de la nivelul invatamantului (scaderea numarului de elevi la clasa, metode de predare moderne, dotarea claselor cu echipamente performante etc.) sunt importante si contribuie la imbunatatirea rezultatelor scolare, implicarea parintilor joaca cel mai important rol.

Sursa: Telegraph.co.uk


*Sursa foto: stockimages, FreeDigitalPhotos.net

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu