characters characters

Mamele sunt mai stresate, tatii se distreaza mai bine

18 noiembrie 2016    |   570 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 18 ani +.

mama si copil
Viata de parinte e presarata atat cu lucruri frumoase, cat si cu frustrari si nemultumiri. Un studiu american publicat la inceputul lunii septembrie arata ca proportia de momente frumoase si momente mai putin frumoase este diferita pentru mame si tati.

Studiul arata ca starea de bine a mamelor si a tatilor este mai ridicata atunci cand petrec timpul impreuna cu copiii decat cand sunt singuri, dar mamele au declarat un nivel mai scazut de fericire si un nivel mai ridicat de stres si de oboseala decat tatii. Aceasta diferenta se poate datora faptului ca mamele petrec mai mult timp cu copiii realizand activitati de rutina, mai putin distractive decat petrec tatii.

Studiul arata ca mamele isi asuma mai multa responsabilitate in cresterea copilului, curatenie si gatit, au mai putin timp liber, in timp ce tatii, atunci cand petrec timpul cu copiii, nu realizeaza activitati stresante.

„Mamele fac diverse lucruri cu copiii, care nu aduc intodeauna satisfactie, spre deosebire de tati care se implica in activitati mai placute, precum joaca sau iesitul la plimbare cu cel mic. In plus, atunci cand tatii se afla in preajma copiilor, se afla si mamele, spre deosebire de momentele in care mamele stau cu copiii si tatii sunt absenti din diferite motive. Solutia probabil ar fi sa regandim asteptarile pe care le avem din partea tatilor si a mamelor”, spun autorii studiului.

Sursa: SimpleMost.com


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/erincollins/1222134358/

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu