characters characters

Sigur.info a lansat concursul pentru copii si tineri "Este mai mult decat un joc, este viata ta!"

13 decembrie 2010    |   422 vizualizări


Pe data de 9 februarie 2011 se sarbatoreste la nivel european Ziua Sigurantei pe Internet 2011. Acest eveniment este desfasurat anual in peste 50 de tari sub egida retelei europene INSAFE - European Safer Internet Network, in cadrul programului Safer Internet Plus al Comisiei Europene. In Romania, evenimentul va fi organizat de consortiul Sigur.info, coordonat de Salvati Copiii Romania, in parteneriat cu Positive Media si Focus – Centrul Roman pentru Copii Disparuti si Exploatati Sexual.


Pentru a marca Ziua Sigurantei pe Internet 2011, consortiul Sigur.info lanseaza concursul national „Este mai mult decat un joc, este viata ta!”, la care sunt invitati sa participe copii si tineri cu varsta intre 6 si 19 ani.

 

Sub coordonarea unui adult, copiii pot inscrie in concurs proiecte multimedia (de la desene, prezentari Power Point la filmulete) in care sa ilustreze diferentele de comportament aparute in lumea virtuala (jocuri, lumi virtuale, retele de socializare etc.) fata de lumea reala si impactul pe care-l au actiunile din lumea virtuala asupra lumii reale.


Competitia este deschisa atat scolilor, cluburilor de tineret, cat si copiilor in mod individual.
Data limita de transmitere a proiectelor este 26 Ianuarie 2011.
Regulamentul complet al competitiei poate fi consultat la adresa: http://sid2011.sigur.info.

Safer Internet Plus este un program sprijinit de Comisia Europeana, care cuprinde centre nationale active in toata Uniunea Europeana, avand ca obiectiv comun promovarea utilizarii in conditii de mai mare siguranta a Internet-ului si a noilor tehnologii online de catre copii.

 

Obiectivul general al programului este promovarea sigurantei copiilor pe Internet, prin organizarea de activitati de constientizare si informare asupra pericolelor din mediul virtual. Proiectul isi propune sa ofere profesorilor, parintilor si copiilor cunostinte si instrumente pentru protectia in acest nou mediu tehnologic.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu