characters characters

Rezultatele echipei Romaniei la Olimpiada Internationala de Filosofie

30 mai 2018    |   27057 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.

olimpiada internationala de filosofie 2018
Lotul olimpic de filosofie a obtinut doua mentiuni la a XXVI-a editie a Olimpiadei Internationale de Filosofie (IPO), desfasurata in perioada 23-27 mai in localitatea muntenegreana Bar.


Performanta a fost realizata de elevii Iulia Natalia Mitrache (Colegiul National „Gheorghe titeica” din Drobeta-Turnu Severin, jud. Mehedinti) si Stefan Capmare (Colegiul National „Grigore Moisil” din Onesti, jud. Bacau). Cei doi liceeni au fost selectati in urma rezultatelor inregistrate la Olimpiada Nationala de Filosofie (premiul I si premiul al II-lea) si la testul de limba straina.


Tema generala a competitiei din acest an a fost Environment (Mediu inconjurator) si a prilejuit prezentari si dezbateri academice, atat pentru elevi, cat si pentru profesorii prezenti. La evaluarea lucrarilor au participat prof. Elena Florina Otet (Colegiul National „Sfantul Sava" din Bucuresti), membru fondator al competitiei si membru al juriului international si prof. Eugen Stoica, membru al juriului si comitetului international.


Anul acesta au participat peste 100 de concurenti din 50 de tari (Europa, Asia, America de Nord si America de Sud).


Olimpiada Internationala de Filosofie a fost infiintata in 1993 la initiativa unui grup de profesori din Bulgaria, Germania, Polonia, Romania, Turcia si Ungaria si este oficial recunoscuta de UNESCO. Romania a participat la toate editiile organizate pana in acest moment si a gazduit de doua ori aceasta olimpiada: in 1998, Brasov, si in 2008, la Iasi. Editia urmatoare a IPO se va desfasura in Italia.


Sursa text si foto: Edu.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu