characters characters

Rezultatele scolare sau fericirea copiilor? Ce conteaza mai mult pentru parinti

25 octombrie 2016    |   651 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

rezultate scolare fericirea copiilor
Cel putin in Marea Britanie, parintii se ingrijoreaza mai mult in legatura cu notele copiilor decat cu bullying-ul sau cu fericirea celor mici :). Asta arata un sondaj realizat recent.

Accentul pus pe note si performante scolare ii determina pe parinti sa fie mai preocupati de acest aspect decat de fericirea si multumirea copiilor la scoala.

Parintii se mai ingrijoreaza si pentru ca copiii lor nu vor atinge standardele stabilite la inceput de an scolar si ca nu vor reusi sa ajunga in viata ceea ce si-au propus.

Se pare ca 52% din parinti sunt ingrijorati cu privire la scoala si note si mai putin de 50% sunt preocupati de bullying si nefericirea copiilor la scoala. Aceasta preocupare a parintilor fata de progresul scolar al copiilor poate fi rezultatul accentului pus de catre scoli si autoritati pe rezultatele scolare, arata Tim Morfin, director executiv al organizatiei TLG, care a comandat studiul.

„Este un fel de instinct al parintilor, de a compara propriul copil atat cu alti copii din clasa, cat si cu standardele de dezvoltare pentru varsta respectiva. Acum presiunea legata de performanta scolara si ajutorul dat copiilor pentru a reusi este si mai mare, pentru ca examenele devin mai dificile. Rezultatele cercetarii nu indica neaparat ca e nevoie de o comunicare mai deschisa intre parinte si scoala legata de progresul copiilor. Mai degraba, ele ne arata ca este nevoie sa ne intrebam daca nu am creat o anxietate parintilor, prezentandu-le educatia ca fiind exclusiv despre rezultate la teste si examene.”, arata acesta.

Bullying-ul ramane o preocupare majora in randul parintilor, unul din cinci declarand ca singurul lucru care il ingrijoreaza cu privire la inceperea scolii este teama ca propriul copil sa fie victima hartuirii de catre alti colegi. Parintii copiilor din clasele primare s-au declarat cei mai ingrijorati cu privire la bullying, desi cifrele oficiale ale scolilor arata ca cele mai grave fenomene de exludere sociala si violenta apar la inceputul adolescentei.

In timp ce majoritatea parintilor sunt preocupati de comportamentul altor copii, doar 3% din parinti se ingrijoreaza cu privire la comportamentul propriului copil la scoala si numai 2% considera temele pentru casa un motiv principal de ingrijorare.

„Ceea ce am invatat de-a lungul timpului este ca atunci cand avem un copil cu probleme la scoala, in spatele lui exista intotdeauna o familie cu probleme sau un parinte anxios si ingrijorat. Dar cu siguranta, multi parinti ai copiilor care nu au probleme la scoala sunt oricum ingrijorati cu privire la educatia copiilor. Scoala este o provocare pentru multi parinti, iar a descoperi cum sa il ajuti mai bine pe copil ramane in continuare o dilema. ”, a adaugat Tim Morfin.

Sursa: TheGuardian.com


*Sursa foto: www.audio-luci-store.it.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu