characters characters

Proiect de lege. Profesorii care fac educatie sexuala la scoala risca inchisoarea sau amenda

24 aprilie 2018    |   1049 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

legea inocentei copilariei
In 2016, fostul deputat PSD Ninel Peia a propus un proiect de lege prin care este interzis profesorilor sa ofere elevilor din invatamantul prescolar, primar si gimnazial, informatii legate de educatia sexuala, fara acordul scris al parintilor. Profesorii care ar incalca aceasta prevedere ar putea fi pedepsiti cu inchisoare de la 3 la 2 ani sau cu amenda. Proiectul a trecut tacit de Senat si acum se afla in Camera Deputatilor.

Citeste si alte materiale despre educatia sexuala pentru copii


Dezvoltarea psihosexuala a copiilor


Ghidul educatiei sexuale


„Se tem de faptul ca elevii, copiii lor, vor invata cum sa faca sex, desi le-am spus de nenumarate ori ca nu asta se intampla. Exista o opacitate a celor care se opun, care nu vor sa invete, pur si simplu”, a declarat pentru Digi24, Daniela Draghici, specialist advocacy Societatea pentru Educatie sexuala si contraceptiva.

In acelasi timp, Romania ramane tara europeana cu cel mai mare numar de adolescente care devin mame. De asemenea, Romania se numara printre putinele tari europene in care educatia sexuala nu este inclusa in programa scolara, desi dreptul copiilor la educatie este garantat de catre legea nr 272/2004, privind Protectia si promovarea drepturilor copilului.


*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu