characters characters

Ce spune Centrul National de Evaluare si Examinare despre subiectul controversat din cadrul probei de matematica, Evaluarea Nationala, clasa a VIII-a 2016

30 iunie 2016    |   825 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani.

Ieri, dupa proba de matematica din cadrul Evaluarii Nationale clasa a VIII-a, 2016, a fost creata o petitie online semnata de 40 000 de persoane, referitoare la rezolvarea unuia dintre subiectele din cadrul probei. Este vorba de itemul numarul 6 de la subiectul I, care cere copiilor sa raspunda la o intrebare interpretand un grafic. Potrivit baremului de corectare, raspunsul corect este 3. Autorii si semnatarii petitiei cer ca ambele raspunsuri date de copii (3 si 8) sa fie luate in considerare ca fiind corecte.



subiect matematica Evaluarea Nationala 2016


Referitor la itemul numarul 6 de la subiectul I, varianta 7, disciplina matematica, din cadrul Evaluarii nationale pentru absolventii clasei a VIII-a, din data de 29.06.2016, Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE) face urmatoarele precizari:

  • Itemul evalueaza competenta Analizarea unor situatii practice cu ajutorul elementelor de organizare a datelor, competenta formata/dezvoltata in cadrul unitatii de invatare „Elemente de organizare a datelor", clasa a VII-a, prezenta in programa pentru Evaluarea nationala pentru absolventii clasei a VIII-a si aprobata prin Ordinul de ministru nr. 4431/29.08.2014, Anexa nr. 3.
  • Itemul este complet formulat, enuntul este clar, fara ambiguitati si permite un singur raspuns corect. Acesta contine toate elementele necesare unui raspuns corect si se refera la o diagrama care a mai fost prezentata in subiectele formulate de Centrul National de Evaluare si Examinare. Tipul de diagrama in discutie este inclus in modelul de subiect pentru Evaluarea nationala a absolventilor clasei a VIII-a, anul scolar 2014-2015.
  • Itemul  contine legenda referitoare la reprezentarea numarului elevilor, legenda care este echivalenta cu identificarea prin axele de coordonate. In esenta, acesta se refera la prezentarea unei dependente functionale (intre nota si numarul elevilor din clasa care au obtinut aceasta nota), iar in cazul unei dependente functionale variabila se reprezinta pe axa orizontala (a absciselor).
  • Raspunsul corect, din punct de vedere matematic, la acest item este cel prevazut in baremul de evaluare si de notare.

Sursa: Edu.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu