characters characters

Personalitatea este mai importanta decat inteligenta pentru succesul in invatare

06 ianuarie 2015    |   1772 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

copii in clasa
Pentru a-i ajuta pe copii sa obtina rezultate bune la scoala, este esential sa intelegem felul in care personalitatea copilului influenteaza rezultatele in invatare.

Conform unui studiu realizat in 2014, in cadrul Griffith School of Applied Psychology, anumite trasaturi de personalitate au o influenta importanta asupra rezultatelor la scoala. Aceste trasaturi sunt numite in literatura de specialitate „deschidere catre experienta” (Openness) si „constiinciozitate” (Conscientiousness) si sunt masurate de teste de personalitate.

Deschiderea catre experienta inseamna curiozitate, imaginatie si disponibilitate pentru noi experiente si noi idei, iar constiinciozitatea presupune autocontrol, disciplina si orientare catre atingerea propriilor obiective.

Autorul studiului arata ca educatia ar trebui sa se orienteze mai mult asupra personalitatii elevului: Cu privire la invatare, personalitatea este mult mai utila decat inteligenta in orientarea elevilor si profesorilor.”

„Practic, gradul de efort pe care il depune elevul si directia in care orienteaza acest efort este cel putin la fel de important ca inteligenta elevului.”

Rezultatele studiului arata ca notele elevilor (succesul scolar) sunt prezise de patru ori mai acurat de catre evaluari ale personalitatii lor decat de catre rezultatele obtinute la testele de inteligenta. Asadar, personalitatea copilului este mai importanta decat inteligenta atunci cand vine vorba de rezultatele scolare.

„Testele de inteligenta au fost mereu asociate cu educatia si cu notele si de aceea au fost folosite pentru a prezice cine se va descurca bine la scoala” declara autorul studiului.

Acum, atat cadrele didactice, cat si parintii se pot orienta catre dezvoltarea trasaturilor de personalitate care sunt asociate cu succesul in invatare: constiinciozitatea si deschiderea catre experienta.

Sursa: MedicaXpress.com


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/50997200@N07/6059921603/

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu