characters characters

Pauzele dintre ore si conflictele dintre copii

Copiii au de castigat cand in pauzele dintre ore sunt prezente si cadrele didactice

05 septembrie 2018    |   3159 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

pauzele dintre ore
Prezenta adultilor in scoala, in timpul pauzelor, este asociata cu mai putine conflicte intre elevi sau conflicte mai repede finalizate, iar elevii sunt mult mai implicati in activitati in timpul acestor pauze.

Un studiu realizat de curand arata ca elevii tind sa participe mult mai activ la pauze atunci cand exista prezenta adultilor pe coridoare sau in locurile de joaca din curtea scolii. Astfel, prezenta adultilor in pauze inseamna mai multe activitati fizice, atat pentru baieti, cat si pentru fete.

„Elevii au nevoie de adulti in timpul pauzelor pentru a putea trai experiente de calitate. Conflictele scad ca numar si intensitate, rata de bullying este mai mica, iar elevii sunt mai activi fizic, atunci cand mediul este controlat de catre adulti, chiar si prin simpla lor prezenta. Pauza desi este perceputa de elevi ca o perioada de timp intre ore, poate fi o oportunitate pentru profesori si elevi sa interactioneze intr-un context mai putin formal, iar profesorii pot incepe sa modeleze abilitati sociale de care elevii vor avea nevoie si mai departe, in viata”, sustin cercetatorii.

In alte tari, pauza este considerata o parte valoroasa din timpul petrecut de copil la scoala, mai ales fiindca inseamna o ocazie de activitate fizica, contribuind la scaderea ratei de obezitate in randul copiilor. In medie, copiii au 23 de minute de pauza in total, in care fac aproximativ 42 de pasi pe minut, baietii cu 10 pasi mai mult decat fetele.

Cu cat pauzele sunt mai lungi, cu atat copiii vor face mai multi pasi si vor fi mai activi. In alte tari, la nivel de scoala s-a luat decizia de a extinde periaodele de pauza, tocmai pentru a veni in sprijinul copiilor si a-i ajuta sa fie mai activi.

„Adultii sunt facilitatori pentru copii, in special cand copiilor le lipsesc abilitatile social-emotionale. Acest lucru nu inseamna ca profesorii ar trebui sa dicteze ce anume fac elevii in pauze, ci sa supravegheze si sa faciliteze perioada de timp in care copiii sa fie liberi sa se joace, sa interactioneze si sa invete intr-un mediu familiar si natural pentru ei”, mai adauga cercetatorii.

Sursa: ScienceDaily.com 


*Sursa foto:Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu