characters characters

Patru medalii, dintre care trei de aur, la Olimpiada de Informatica a Europei Centrale (CEOI 2017)

17 iulie 2017    |   1320 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.

olimpici romani informatica 2017
Lotul de informatica al Romaniei a obtinut patru medalii - trei medalii de aur, si o medalie de argint - la a XXIV-a editie a Olimpiadei de Informatica a Europei Centrale (CEOI), desfasurata in perioada 10 - 15 iulie, la Ljubljana (Slovenia).

Medaliile de aur au fost cucerite de Costin Andrei Oncescu (clasa a XI-a/Colegiul National „Dinicu Golescu” din Campulung, jud. Argeș), Tamio Vesa Nakajima (clasa a XII-a/Liceul Vocational Pedagogic „N. Bolcaș” din Beiuș, jud. Bihor) și Andrei Popa (clasa a XII-a/Liceul Teoretic „Mihail Kogalniceanu” din Vaslui). Andrei Costin Constantinescu (clasa a XII-a/Liceul International de Informatica din București) a fost premiat cu medalie de argint.

In clasamentul neoficial pe medalii Romania s-a clasat pe primul loc, iar in ierarhia pe puncte a ocupat locul al doilea, dupa Polonia. Lotul a fost insotit și coordonat de prof. Dan Pracsiu (team leader) și Daniel Posdarascu (deputy leader), student și fost olimpic international, multiplu medaliat la competitiile de profil.

La editia din acest an au participat 58 de concurenti din 14 tari. Conform regulamentului, fiecare stat poate inscrie o echipa formata din maximum 4 elevi a caror varsta nu depaseste 19 ani (la data concursului). Tara gazda poate inscrie doua echipe. Competitia este structurata pe doua probe, programate in zile diferite, in cadrul carora elevii primesc 3 probleme spre rezolvare. Durata fiecarei probe este de 5 ore.

Prima editie a Olimpiadei de Informatica a Europei Centrale (CEOI) s-a desfasurat in Romania, in 1994, la Cluj-Napoca, la initiativa tarii noastre. In urmatorii doi ani, CEOI va avea loc in Polonia (2018) și Slovacia (2019).


Sursa foto si text: Edu.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu