characters characters

Doua medalii de argint pentru echipele romanesti prezente la Olimpiada de Stiinte a Uniunii Europene/EUSO 2018

07 mai 2018    |   1479 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.

medalii
Echipele Romaniei au obtinut doua medalii de argint la a XVI-a editie a Olimpiadei de stiinte a Uniunii Europene (EUSO), desfasurata in perioada 28 aprilie - 5 mai, la Ljubljana (Slovenia).

Componenta celor doua echipe medaliate este urmatoarea: Razvan-Adrian Covache-Busuioc - Colegiul National „Alexandru Ioan Cuza” din Alexandria, Teodora Stan si Vasile Mihai - Liceul Teoretic International de Informatica din Bucuresti (echipa A), respectiv Irina Maria Palaghia - Colegiul National Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova, Antonia-Georgiana Zavate - Colegiul National „Gh. Rosca Codreanu” din Barlad (jud. Vaslui) si Ariana-Dalia Vlad - Liceul Teoretic International de Informatica din Bucuresti (echipa B). Toti cei sase elevi sunt in clasa a X-a.


Olimpiada de stiinte a Uniunii Europene (EUSO) este o competitie cu caracter interdisciplinar pe echipe, in care fiecare stat poate inscrie doua formatii compuse din cate trei elevi.

Participantii sustin doua probe practice cu durata de 4 ore fiecare, la trei discipline - biologie, chimie si fizica, punctele de la fiecare experiment cumulandu-se in contul echipelor. Editia din acest an a reunit 50 de echipe din 25 de state ale Uniunii Europene. 


Coordonatorul echipelor este Daniela Bogdan, membru in board-ul EUSO si mentor pentru chimie, secondata de Georgiana Duta-Cornescu (mentor pentru biologie) si Marian Viorel Anghel (mentor pentru fizica).


Sursa: Edu.ro


*Sursa foto: Flickr.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu