characters characters

Ministerul Educatiei a lansat pe agenda publica dezbaterea privind noua lege a educatiei

20 martie 2017    |   645 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

dezbatere legea educatiei
Ministerul Educatiei Nationale a prezentat pe 15 martie, în cadrul unui eveniment  organizat la Academia de Studii Economice din Bucuresti (
Invatamantul universitar - prezent si viitor), directiile de actiune privind asumarea optiunilor majore ale educatiei si elaborarea proiectului de lege a educatiei.

Ministrul Educatiei Nationale, Pavel Nastase, a sustinut ca se impun reglementari flexibile si coerente pentru cadrul general de organizare si functionare a Sistemului National de Educatie. „Din cele 365 articole ale actualei legi, au fost modificate 152, ceea ce reprezinta 41% din ansamblul ei. De asemenea, din anumite puncte de vedere, legea a ramas în urma fata de realitatile economico-sociale actuale. Prin urmare, o noua lege trebuie sa impuna responsabilitate, atat scolilor si universitatilor, cat si  cadrelor didactice, sa prevada o mai buna si permanenta pregatire a acestora, deoarece de priceperea si tinuta lor profesionala depinde în foarte mare masura progresul elevilor si studentilor”, a declarat ministrul Educatiei.

In acest sens, a fost avansat si un calendar de lucru cu urmatoarele etape: aprilie - mai 2017 - realizarea unei sinteze a consultarilor anterioare, iunie - noiembrie 2017 - evaluarea Sistemului National de Educatie (Starea Educatiei), noiembrie - decembrie 2017 - asumarea optiunilor majore ale educatiei, ianuarie - februarie 2018 - elaborarea proiectului noii legi a educatiei (sub coordonarea unui grup de lucru constituit la nivelul MEN), martie - mai 2018 - dezbateri publice si iunie -septembrie 2018 - dezbaterea proiectului de lege în legislativ.

Strategiile sectoriale ale Ministerului Educatiei Nationale, orientarile strategice identificate prin Proiectul Romania Educata si viziunea Academiei Romane sunt convergente catre un obiectiv comun: o educatie de calitate. Cele trei institutii îsi pot coordona eforturile, scopul fiind comun si calendarele apropiate. De asemenea, dorim sa avem o ampla dezbatere publica, o larga consultare a specialistilor, cadrelor didactice, elevilor, studentilor, parintilor, societatii civile, sindicatelor si patronatelor, comunitatilor locale. Decizia finala, adica adoptarea legii, trebuie luata în forul legislativ, in parlamentindiferent de structura lui si de aliantele constituite”, a conchis ministrul Pavel Nastase.

Sursa: Edu.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu