characters characters

Noua metodologie de organizare a competitiilor scolare

Cum vor fi organizate olimpiadele incepand cu anul scolar 2018-2019

20 august 2018    |   3369 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

metodologie competitii scolare 2018
Ministrul Educatiei Nationale, Valentin Popa, a aprobat prin ordin noua Metodologie-cadru privind organizarea si desfasurarea competitiilor scolare.

Printre cele mai importante elemente de noutate sunt amintite acordarea unui numar sporit de locuri suplimentare pentru etapa nationala a olimpiadelor nationale, la toate disciplinele, posibilitatea de transfer a locurilor suplimentare neocupate la un an de studiu, la un alt an de studiu, precum si stabilirea unui punctaj minim pentru a participa la etapa nationala a olimpiadei.

Etapa nationala a olimpiadelor se va desfasura in universitatile de stat din Romania.

Numarul de participanti la olimpiadele nationale


Numarul participantilor la etapa nationala este de 90 elevi/an de studiu pentru olimpiadele de la disciplinele matematica, informatica, fizica, chimie, biologie si 70 elevi/an de studiu la celelalte olimpiade care se organizeaza in toate judetele si sectoarele municipiului Bucuresti. Se califica, la etapa nationala, cei 47 de câstigatori ai etapei judetene - din cele 41 de judete si 6 (sase) sectoare ale municipiului Bucuresti - la care se adauga 43, respectiv 23 locuri suplimentare/an de studiu, conform ierarhiei din clasamentul national. Pentru a se califica la etapa nationala, participantii trebuie sa obtina un punctaj cel putin egal cu 40% din punctajul maxim posibil de obtinut la etapa judeteana/ de sector. In cazul in care, la nivelul judetului/sectorului, nu exista participanti care sa intruneasca aceasta conditie, locurile astfel disponibilizate pot fi adaugate locurilor suplimentare.

In cazul in care locurile suplimentare nu se ocupa, acestea pot fi transferate la alt an de studiu, in limita unui procent de maximum 50% din locurile suplimentare, fara a se depasi, la etapa nationala, 110 locuri pentru olimpiadele de la disciplinele matematica, informatica, fizica, chimie, biologie, respectiv 85 pentru celelalte olimpiade.

Evaluarea lucrarilor de la etapa judeteana va fi realizata in alt judet decat cel in care a fost sustinuta proba.

Noua metodologie prevede si dublarea alocarilor financiare pentru elevii si profesorii prezenti la etapa nationala a olimpiadelor scolare, de la 50 lei/persoana/zi la 100 lei/persoana/zi pentru serviciile de masa si cazare.

De asemenea, a fost pastrata prevederea platii oferite cadrelor didactice implicate in organizarea si desfasurarea olimpiadelor, etapa nationala. Aceasta se va face in cuantum identic cu platile practicate pentru evaluarea nationala si examenul national de bacalaureat in anul scolar respectiv, cu exceptia evaluatorilor, ale caror remuneratii sunt dublate comparativ cu tarifele practicate pentru evaluarea lucrarilor de la EN/examenul de bacalaureat.


Sursa: Edu.ro


*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu