characters characters

Copiii inteleg mai usor stiinta cand invata online

15 februarie 2018    |   1549 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

invatare online
Stiinta devine mai usor de inteles pentru copii cand sunt folosite resurse de invatare online. Acestea sunt concluziile unui studiu realizat in 13 scoli gimnaziale din SUA, timp de trei ani.

Lectiile online au fost accesate pe tablete sau computer de catre peste 2300 elevi si 71 profesori. Toti elevii si-au imbunatatit cunostintele stiintifice, insa rezultatele au fost cu adevarat remarcabile in randul copiilor care anterior au avut rezultate slabe la aceste materii. Copiii cu dizabilitati de invatare si-au imbunatatit rezultatele cu 18%, in timp ce copiii care invatau si limba engleza au obtinut note cu 15% mai bune.

Citeste mai multe materiale despre acest subiect:

Invatarea online: ce beneficii aduce copiilor

Cursuri gratuite online pentru copii si adolescenti


Copiii care au invatat aceleasi informatii din metode traditionale precum manualele tiparite, au avut un progres de doar 5%.

Autorii arata ca invatarea online poate fi folosita pentru a promova stiintele in randul copiilor si pentru a-i ajuta pe copiii care au lacune la aceste materii sa recupereze.

Autorii declara ca „Tehnologia bine conceputa poate fi un mediu de invatare motivant si antrenant si abia incepem sa intelegem cum o putem folosi in mod eficient pentru a sprijini copiii cu dificultati de invatare.”

Lectiile online au fost organizate ca lectii si activitati asemanatoare celor din manuale, dar cu un continut mult mai interactiv. Ghidati de catre profesori, copiii au invatat stiinta prin materiale video, jucand jocuri educationale, realizand experimente virtuale si colaborand cu colegii de clasa.

Studiile de acest fel arata ca tehnologia educationala are un potential viitor in scoala, mai ales cand este vorba de materiile STEM (Stiinta, tehnologie, inginerie si matematica).

Cum poti folosi aceste informatii?

  • Nu ezita sa folosesti tehnologia online pentru a-l ajuta pe copilul tau sa invete si sa inteleaga stiinta.
  • Recomanda si cadrelor didactice din clasa copilului tau sa combine predarea clasica si lectiile online.

Sursa: ScienceDaily.com 


*Sursa foto: Pexels.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu