characters characters

Invatarea online – cum ajungem sa indragim scoala

28 septembrie 2016    |   464 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani.

invatarea online
Un simplu search pe Google ne poate arata cat de diferita era, pana nu demult, atitudinea parintilor si dascalilor fata de relatia dintre copii si tehnologie. Entuziasmul exagerat al tinerilor in fata noilor „jucarii digitale“ impiedica un dialog netensionat intre copii si adulti (care invocau numeroase pericole pe lista dezavantajelor acestor gadgeturi: strica ochii, descurajeaza socializarea si petrecerea de timp in aer liber, iar jocurile online nu au niciun beneficiu).

La randul lor, copiii aveau aerul cuiva batut la cap exact cand isi doreste mai multa liniste, numind „evolutie“ aceasta realitate de care se bucura nu doar tinerii, ci si marile companii, universitati sau institutii de stat.

Pana ca societatea sa inteleaga ca problema era, de fapt, un bun echilibru intre jocurile online, scoala si sporturile in aer liber, tehnologia si-a continuat ritmul alert, surprinzand cu alte inovatii spectaculoase, de aceasta data in domeniul educatiei.

Din fericire, boom-ul tehnologic din ultimii ani n-a adus doar jocuri pe calculator, console futuriste, aplicatii de-care-au-toti-colegii-mama (si trebuie-sa-am-si-eu) sau gadgeturi spectaculoase de care doar Will Smith si Barbatii lui in negru au mai auzit, ci si inovatii eficiente in ceea ce priveste educatia. Astazi, telefonul, tableta sau laptopul nu mai reprezinta doar un marcator de status (la care aspira fiecare adolescent dintr-un automatism specific varstei), ci si o alta abordare a procesului de invatare. De exemplu, sunt produse online de invatare pe care tinerii le pot accesa foarte usor, cu o imbunatatire vizibila a performantelor scolare. Pe www.examenultau.ro elevii de gimnaziu gasesc lectii video sau filme de predare pe care le pot urmari de cate ori vor, pot lucra atunci cand au timp si se pot testa fara probleme pentru a-si cunoaste exact nivelul de cunostinte fie la Limba Romana, fie la Matematica.

Citeste continuarea aici.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu