characters characters

Elevii romani au fost premiati cu sapte medalii in cadrul Olimpiadei Balcanice de Geografie

03 iulie 2018    |   2035 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.

olimpiada balcanica de geografie 2018
Olimpiada Balcanica de Geografie a avut loc la Iasi in perioada 24-29 iunie 2018. Copiii romani au obtinut doua medalii de aur, doua medalii de argint si trei medalii de bronz, plasand Romania pe primul loc in clasamentul pe natiuni.

Cine sunt elevii premiati:

Medaliile de aur au fost obtinute de Razvan Marian Popescu (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Sf. Sava” din Bucuresti), care si-a egalat performanta de anul trecut, si Ioan Matei Stan (clasa a XI-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti).

Medaliile de argint au fost adjudecate de Gabriel Alexandru Chivu (clasa a X-a/ Colegiul Naţional „Nicolae Balcescu” din Braila) si Andrei stefan Micu (clasa a a IX-a/Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu” din Bucuresti). In acelasi timp, Delia Ioana Dumitrescu (clasa a IX-a/Colegiul National “Ion Minulescu” din Slatina), Gabriela Diana Ionescu (clasa a IX-a/Colegiul Naţional „Sf. Sava” din Bucuresti) si Vlad Patrik Apostol (clasa a VIII-a/Liceul Teoretic „Horia Hulubei” din Magurele, Ilfov) si-au trecut in palmares medalii de bronz.

Olimpiada Balcanica de Geografie este la a IV-a editiei si a avut loc in premiera in tara noastra, fiind organizata de Inspectoratul scolar Judetean Iasi in parteneriat cu Facultatea de Geografie, Universitatea „Al. I. Cuza”, Societatea de Geografie din Romania si Primaria Iasi.

La concurs au fost inscrisi 50 de elevi indrumati de 30 de profesori, dar si observatori si invitati din Serbia, Slovenia, Bosnia Hertegovina, Moldova si Romania.

Fiecare echipa participanta cuprinde 4 elevi si doi profesori coordonatori. Romania, fiind tara gazda, a avut dreptul sa inscrie in concurs doua echipe. Competitia a constat in trei probe, in limba engleza: o proba teoretica (scrisa), o proba practica (in teren) si o proba multimedia. Puteti vedea testele date participantilor aici.

*Sursa foto: Edu.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu