characters characters

Desenul si memoria

Vrei sa retii ceva? Deseneaza!

23 iunie 2016    |   2489 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

desenul si memoria
Cercetatorii de la Waterloo University au descoperit faptul ca desenul poate ajuta memorarea informatiilor.

Participantii la studiu (studenti) au primit o lista de cuvinte care pot fi usor desenate (de exemplu, „mar”, „casa”) pe care au rugati sa le memoreze. O parte dintre participanti au folosit ca metoda de memorare scrierea repetata a cuvintelor, cealalta parte, desenarea cuvintelor. Dupa un timp, li s-a cerut sa isi aminteasca, in 60 secunde, cat mai multe cuvinte din lista.

„Am descoperit un grad semnificativ mai mare de reamintire a cuvintelor in randul celor care au desenat cuvintele, decat in randul celor care le-au scris. Participantii care au folosit desenul si-au amintit de doua ori mai multe cuvinte decat cei care le-au scris. Am denumit acest fenomen efectul desenului referindu-ne la avantajul major pe care desenatul cuvintelor il au asupra memoriei”, sustin specialistii.

Desenarea informatiei pare sa imbunatateasca memoria de lunga durata fiindca se creeaza imagini mentale ale obiectelor extrase din cuvinte. „Calitatea desenelor nu este importanta si nici nu duce la diferente intre performante. Oricine poate beneficia de pe urma acestei strategii de memorare, indiferent de talentul artistic.”, mai adauga cercetatorii.

Sursa: MedicalExpress.com


*Sursa foto:https://www.flickr.com/photos/paulabaker/6838966033/

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu