characters characters

Cu totii ne dorim copii atenti. Nu toti avem. Insa cu totii am putea avea

Sau 10 feluri de a dezvolta atentia copiilor

24 februarie 2017    |   667 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

copil cu tableta
Cand vine vorba de prescolari sau elevi in ciclul primar, una dintre problemele cele mai des intalnite este lipsa atentiei si a rabdarii. Stim cu totii cat de greu poate fi uneori sa-i tinem mai mult de 10-20 de minute concentrati pe o anumita activitate, iar puzzle-urile sau jocurile de tip Lego reprezinta adevarate provocari, nu-i asa? Si atunci ce putem face pentru a le dezvolta aceste abilitati care sa-i ajute sa descopere cat de frumoasa poate fi aventura cunoasterii? Ce resurse sa le oferim, ce explicatii, ce sfaturi sa le dam noi, mamele, astfel incat micutii nostri sa se transforme usor-usor in adevarati exploratori ai lumii inconjuratoare?

Specialistii Intuitext in educatie stiu ca ne confruntam cu aceasta dilema si din acest motiv, iata, ne ofera cateva idei utile pentru a ne incuraja copiii sa-si dezvolte atentia si rabdarea.

Lasati copilul sa desfasoare o activitate atat timp cat are el nevoie.

Cand copilul realizeaza o activitate/ o sarcina pe care o considera captivanta, de fapt el reuseste sa se concentreze, sa se implice profund in ceea ce are de facut. Respectarea si protejarea acestei stari, adica neintreruperea copilului, ii permite cresterea concentrarii atentiei, iar copilul va putea sa o manifeste si in sarcini motivate extrinsec, de exemplu in scrierea temei.

Lasati-l sa se joace jocuri care dezvolta atentia.

Poti ajuta copilul sa isi antreneze atentia jucand jocuri care combina placerea cu concentrarea (puzzle-uri, jocuri de tip Detectivul, in care trebuie sa gaseasca un obiect descris), jocuri in care trebuie sa urmareasca instructiuni care se schimba etc.), jocuri de gandire, de memorie.

Jocurile educationale pe care le veti descoperi impreuna pe scoalaintuitext.ro, cum ar fi de pilda Destinatii de vacantasi Papirusul faraonului, vizeaza dezvoltarea unor calitati ale atentiei: volumul, concentrarea, stabilitatea, flexibilitatea atentiei. Astfel, cei mici vor dobandi cunostinte si abilitati noi intr-un mod cat se poate de placut: in timp ce se joaca.

Citeste continuarea articolului.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu