characters characters

Coordonarea mana-ochi este asociata cu rezultatele scolare

12 iulie 2018    |   1624 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani.

coordonarea mana ochi
Copiii care au o coordonare mana-ochi mai buna au mai multe sanse sa obtina rezultate scolare bune cand vine vorba de citit, scris si matematica, potrivit unui noi studiu.

La studiu au participat peste 300 de copii cu varsta intre 4 si 11 ani, care au avut de rezolvat sarcini ce presupun coordonare mana ochi si interactiunea cu un obiect in miscare. Sarcinile au presupus rotirea, tintirea si urmarirea si lovirea unor obiecte in miscare, observate pe ecranul unui computer.

Alte informatii utile pe aceasta tema poti gasi aici:

Cum dezvolti abilitatile spatiale ale copilului tau

Obiectiv de vacanta: orientarea spatiala


Urmarirea unui obiect in miscare si anticiparea traseului acestuia este considerata o abilitate cognitiva fundamentala asociata cu abilitatile matematice. Studiul a aratat ca, intr-adevar, copiii cu rezultate mai bune la aceasta sarcina, au avut rezultate mai bune la matematica. Dar aceasta abilitate nu a fost asociata cu rezultatele la scris si citit.

Independent de varsta copiilor, rezultatele au aratat ca acei copii care au avut rezultate bune la testele de coordonare mana-ochi au avut rezultate mai bune la citit, scris si matematica.

Rezultatele studiului nu indica o relatie de cauza-efect intre coordonarea mana-ochi si rezultatele scolare ale copiilor, ci doar una de asociere. Insa rezultatele obtinute la testele de coordonare mana-ochi pot prezice rezultatele scolare ale copiilor.

Autorul studiului arata ca „Teoria actuala in psihologie este ca acele circuite neuronale folosite pentru a intelege lumea exterioara a copilului, felul in care ei se orienteaza spatial si inteleg mediul in care traiesc sunt aceleasi circuite neuronale care sunt folosite pentru a procesa numerele si gandirea abstracta. Aceasta teorie atrage atentia asupra felului in care scolile ar trebui sa actioneze: ar trebui ca elevii care par neindemanatici sau necoordonati sa fie sprijiniti la scoala sa isi dezvolte coordonarea motrica?”.

Cum poti folosi aceste informatii?

  • Acorda atentie motricitatii si coodonarii mana-ochi a copilului tau.
  • Incurajeaza-l sa se joace cu cuburi de constructie si alte jucarii care incurajeaza indemanarea.

Sursa: ScienceDaily.com 


*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu