characters characters

Centrul Educational Active Learning lanseaza conceptul Education 4 All

07 februarie 2011    |   442 vizualizări
Centrul Educational Active Learning lanseaza conceptul Education 4 All, o abordare holistica a educatiei presupunand o dezvoltare concomitenta a componentelor cognitiv, emotional, social, adresandu-se in egala masura tuturor participanților la procesul educativ: elevi, profesori, parinti.


Reprezentarea sociala a scolii a fost pentru multa vreme cea de institutie menita sa dezvolte in mod exclusiv capacitatile intelectuale ale copilului pentru a produce o performanța in acest sens. Experientele de viata ne arata ca odata cu iesirea din scoala a acestor copii, adaptarea si integrarea socio-profesionala sunt puse in dificultate din cauza absentei unei dezvoltari pe plan emotional.


Conceptul Education 4 All a aparut ca urmare a dorintei de a crea o interactiune intre aceste componente ale dezvoltarii psiho-sociale, cat si o interactiune intre participantii la procesul educativ care sa schimbe perceptia unilaterala a educatiei de pana acum  si sa construiasca o noua reprezentare sociala inclusiva a scolii. Rezultatele noii interactiuni contribuie atat la eficientizarea procesului de predare invatare, cat si la transformarea celor care participa la acest proces in parteneri educationali.


Education 4 All permite transformarea continua a procesului de invatare prin crearea unei retele de transmitere intre cei care participa la acest proces. Este o resursa complementara invatarii traditionale care presupunea o abordare didactica unilaterala si predominant intelectuala, avand drept finalitate masurarea unui cuantum de cunostinte si informatii stabilite in prealabil pentru fiecare varsta.


Conceptul se aplica prin desfasurarea unor activitati educationale in vederea transmiterii unor mijloace interactive de educatie complementare resurselor didactice traditionale, valorificarea materialelor educationale in cadrul unor ateliere de creativitate si spontaneitate si de dezvoltare a inteligenței elevilor, dar si in cadrul unor ateliere de lucru cu profesorii si parinti sau a unor manifestari artistice. Crearea unei legaturi intre scoala  cu obiectivele sale didactice si activitatile educationale complementare vizeaza dezvoltarea abilitatilor de comunicare si exprimare a emotiilor, abilitatilor sociale si de cooperare in grup, stimularea creativitatii si a spontaneitatii si dezvoltarea expresivitatii prin stimularea corporalitatii.


Uniscan Grup Educational si Active Learning Centre aplica in premiera acest concept in educatia copilului prescolar in gradinita, in activitati de dezvoltare si formare destinate copiilor, profesorilor si educatorilor si in parteneriate educationale aflate in derulare cu scoli si licee.


Lansarea conceptului are loc prin intermediul unor evenimente educationale atat in cadrul centrului cat si in parteneriat cu scoli si licee. In luna februarie, in cadrul Zilelor Educatiei Interactive se vor derula activitati educationale in Liceul Teoretic « Ioan Petrus »  si Scoala Generala 309.

 

Poti gasi mai multe detalii despre evenimentele educative accesand urmatoarele linkuri, in functie de perioada care te intereseaza: 15-17 Februarie, 19 Februarie, 21-24 Februarie si 26 Februarie.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu