characters characters

Cele mai educate tari din lume

18 septembrie 2018    |   1467 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani, 18 ani +.

cele mai educate tari din lume
Care sunt tarile cu cele mai mari procente de absolventi de facultate? Potrivit OECD (Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica), Coreea de Sud este tara cu cele mai multe persoane cu varste intre 25 si 34 ani care au absolvit o forma de educatie superioara. 70% dintre acestia au obtinut o educatie tertiara. Coreea de Sud a investit semnificativ in educatie, punand accentul pe stiinta si tehnologie. In Coreea de Sud exista un procent mai mare de absolventi de facultati in domenii tehnice (inginerie, industrii, constructii) comparativ cu alte tari din OECD.

cele mai educate tari din lume


Pe locul 2 in topul celor mai educate tari se afla Canada, cu 61% dintre tinerii cu varsta intre 25 si 34 ani avand o calificare tertiara. Cercetarea arata si ca desi numarul absolventilor de facultate este mare, putini dintre acestia continua cu studii masterale sau doctorale.

Pe locul 3 se afla Japonia, cu un procent de tineri absolventi de facultate de 60%, urmata de Lituania, cu un procent de 54%. Pe locul 5 se afla Marea Britanie.

In top 10 al celor mai educate tari, singura tara scandinava este Norvegia. Surprinzator, Finlanda, al carui sistem de invatamant este apreciat in intreaga lume, nu se afla printre primele 10 tari din acest punct de vedere.

Cand au fost luati in considerare absolventii de facultate cu varste intre 25 si 64 ani, Canada a obtinut locul 1 in top, urmata de Japonia, Israel si Coreea. In acest top, Finlanda se afla pe locul 8.

*Sursa text si foto: WeForum.org

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu