characters characters

Bullying-ul si drepturile omului

Programele de educatie despre drepturile omului reduc bullying-ul din scoli

01 martie 2017    |   1051 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

bullying si drepturile omului
Cursurile despre drepturile omului predate in scoli pot reduce bulllying-ul (intimidarea, hartuirea si violenta verbala intre copii), imbunatatesc relatiile elev-cadru didactic si creeaza o atmosfera mai calma de invatare, potrivit unui studiu publicat recent.

Proiectul se desfasoara din 2004 in mai multe de 1000 scoli din Marea Britanie si a avut ca scop informarea copiilor despre drepturile si responsabilitatile lor, incurajandu-i sa identifice comportamentele adecvate pentru scoala si sala de clasa.

Un studiu de 3 ani de zile a scos in evidenta efectele acestui program. In 31 de scoli participante, cercetatorii au descoperit ca exista putina sau zero violenta verbala, iar conflictele dintre copii se agraveaza mult mai rar decat inainte de implicarea scolilor in program.

De asemenea, in scolile participante la program, elevii au luat parte din ce in ce mai mult la procesul de luare a deciziilor, de la hotarari privind locul de joaca pana la angajarea de noi cadre didactice.

Anita Tiessen, vicepresedinte executiv al UNICEF UK declara ca „Este gresit ca nu toti copiii din Marea Britanie invata despre drepturile lor. Raportul de evaluare al acestui program arata ce efecte profunde pot avea lectiile despre drepturile omului nu doar asupra copiilor, ci si asupra profesorilor, directorilor si parintilor.”.

Pe de alta parte, alte cercetari arata ca acei copii provenind din familii dezavantajate sunt de doua ori mai predispusi sa aiba probleme de comportament, in comparatie cu copiii din familii avantajate economic.

Asadar, cadrele didactice care isi propun sa diminueze comportamentele agresive din randul elevilor pot lua in considerare informarea copiilor despre drepturile omului si responsabilitatile asociate acestora.

Sursa: TheGuardian.com


*Sursa:https://www.flickr.com/photos/wellspringschool/4388329924/


Citeste si:

Ce inseamna bullying-ul

Mituri despre copiii agresori si bullying

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu