characters characters

Anxietatea la tati

Nasterea unui copil duce la aparitia anxietatii si in randul tatilor

26 noiembrie 2015    |   1927 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 18 ani +.

anxietatea la tatiBarbatii nu sunt ocoliti de tulburarile de anxietate care pot afecta parintii inainte sau dupa nasterea copilului lor, 1 din 10 tati fiind afectati de probleme legate de anxietate.

Aceasta este concluzia unui studiu care a analizat 43 de cercetari diferite si a descoperit ca anxietatea inainte si dupa nasterea copilului este la fel de frecventa ca depresia.

Autoarea studiului arata ca problemele de anxietate ale tatilor pot fi agravate de faptul ca sarcina si nasterea sunt privite ca experiente care nu ii privesc pe ei in foarte mare masura, barbatii neglijandu-si astfel propria stare emotionala.

Procentul mamelor care sunt afectate de anxietate „perinatala” (inainte sau dupa nastere) este de 20%.

In total, este estimat ca 20% dintre parinti sunt afectati de depresie sau tulburari de anxietate.

Printre simptomele anxietatii se numara ingrijorarea frecventa, iritabilitatea, agitatia si temerile legate de siguranta copilului. Anxietatea se manifesta la nivel fiziologic prin ritm cardiac accelerat, transpiratie, somn agitat si apetit scazut.

Autorii studiului atrag atentia ca parintii ar trebui sa acorde atentie propriei stari mentale din momentul in care au aflat despre sarcina. O interventie rapida si timpurie poate reduce semnificativ severitatea problemelor emotionale.

Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa Foto: David Castillo Dominici, FreeDigitalPhotos.net

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu