characters characters

Ajutor la matematica

Cum sa ii ajuti pe copii la matematica

14 iunie 2016    |   1066 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

ajutor la matematica
„Intr-una din seri, copilul meu de 7 ani mi-a cerut ajutorul fiindca intampina dificultati in a rezolva o problema la tema de casa, la matematica. O problema care nu ar fi trebuit sa ne ia mai mult de 20 de minute, s-a transformat intr-o batalie de doua ore fiindca cel mic parea sa-si fi pierdut toate abilitatile matematice si toate cunostintele. M-am panicat si desigur ca toata seara s-a transformat intr-un haos. Dimineata, cand am reluat problema, a rezolvat-o fara a mai avea nevoie de ajutor. De ce s-a intamplat asta?”, ne intreaba o mamica.

Foarte multi copii intampina probleme atunci cand vine vorba de matematica si cer ajutorul parintilor. De multe ori, cand copiii au dificultati la matematica, acestea nu apar pentru ca cei mici au uitat tot ce au invatat, ci pentru ca sunt epuizati si nu se mai pot concentra. Steve Perry, specialist in educatie si autor al cartii Push Has Come to Shove: Getting Our Kids the Education They Deserve--Even If It Means Picking a Fight, explica:

Parintii au nevoie sa isi schimbe atitudinea cu privire la matematica

Multi parinti au obiceiul de a spune copilului, pentru a-l consola sau incuraja, ca nici ei nu s-au descurcat prea bine la matematica. Acest lucru il poate face pe copil sa creada ca nici el nu se va descurca prea bine sau ca matematica este ceva de care trebuie sa se teama.

Parintii trebuie sa aiba grija sa nu perpetueze atitudini negative privind matematica, daca isi doresc ca cei mici sa aiba rezultate bune.

Tine cont de varsta copilului

E important sa il familiarizezi pe copil cu matematica, inainte de a incepe scoala. Poti folosi exercitii in cadrul activitatilor de timp liber prin care sa exersezi si abilitatile matematice ale copilului sau caiete de exercitii de matematica potrivite varstei sale. De asemenea, cauta sa fii cat mai destins si entuziasmat atunci cand incepeti sa rezolvati o problema sau un exercitiu.

Identifica momentul potrivit sa apelezi la meditatii

In momentul in care observi ca cel mic are probleme in mod constant privind matematica, iar explicatiile tale sau din alte surse nu sunt suficiente, e bine sa cauti ajutorul unui profesor. Atunci cand copilul ramane in urma cu multa materie, ii va fi din ce in ce mai greu sa inteleaga matematica, iar in timp isi va forma anxietate fata de matematica.

Recunoaste momentul in care copilul tau are nevoie de o pauza

La fel ca adultii, si copiii au nevoie de momente in care sa se relaxeze si sa se deconecteze. Stresul si oboseala pot afecta foarte mult performanta copilului tau. Asadar, atunci cand observi ca nu se mai poate concentra, luati o pauza si reveniti cu forte proaspete:).

Cauta sa nu fii prea aspru cu copilul tau si nici cu tine.

Aminteste-ti faptul ca nu exista perfectiune, astfel ca cel mic nu trebuie sa se descurce de minune si nici tu ca parinte nu trebuie sa fii as de fiecare data cand vine cel mic cu o problema la tine. E bine sa cunosti ce anume il ajuta pe copil sa isi reincarce bateriile si ce strategii de invatare functioneaza mai bine atat pentru el, cat si pentru tine. Ai rabdare cu copilul tau, dar si cu tine.

Tu ce parere ai despre aceste recomandari privind matematica? 

Sursa: WashingtonPost.com


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/wwworks/4195916777/

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu