characters characters

Scolile se deschid copiilor cu dizabilitati!

10 octombrie 2012    |   638 vizualizări
Institutiile scolare incluzive se pot inscrie la competitia Galei Persoanelor cu Dizabilitati incepand de miercuri, 10 octombrie.
 
Accesul la educatie pentru persoanele cu dizabilitati poate fi verificat prin numarul redus de clase in care aceste persoane sunt acceptate. Si sunt inca mult prea putine exemple de succes in acest domeniu. Institutiile de invatamant care au spart barierele si au integrat persoane cu dizabilitati si care au proiecte de incluziune a copiilor si tinerilor cu dizabilitati in sistemul de invatamant de masa pot participa in competitie la categoria “Scoala tuturor abilitatilor”.
 
Scolile de deschid copiilor cu abilitati!ACCESIBILIZATI LIBERTATEA! este indemnul propus de cea de-a 3-a editie a Galei Persoanelor cu Dizabilitati, organizate de ActiveWatch si Fundatia Motivation Romania, alaturi de Fundatia Vodafone si Dedeman.  In fiecare persoana cu dizabilitati exista un potential extraordinar, dar exprimarea acestuia este imposibila fara spatii fizice accesibile si mintile deschise ale celor din jur. Pentru ca suntem mebri ai unei comunitati, libertatea fiecaruia este dependenta de contributia celor din jur. De aceea, fiecare dintre noi purtam responsabilitatea de a inlesni libertatea celuilalt.

O rampa este doar un exemplu de ce au nevoie copiii cu dizabilitati ca sa mearga la scoala, sa primeasca o educatie, sa li se ofere o sansa de a demonstra ca au abilitati. Sunt profesorii pregatiti sa integreze copiii cu dizabilitati? Atitudinea parintilor celorlalti copii este incurajatoare? Dupa acest sumar inventar, puneti-va intrebarea: cati colegi cu dizabilitati ati avut in scoala? Sau cati au copiii vostri? Daca puteti raspunde pozitiv, atunci ajutati-ne sa recompensam efortul scolii la care v-ati gandit.
 
Editia din 2012 a Galei are loc sub patronajul Reprezentantei Comisiei Europene la Bucuresti, iar coproducatorul evenimentului este TVR1. Evenimentul va fi difuzat de postul public de televiziune in data de 2 decembrie 2012.
 
Vezi video:


Inscrierile se pot face accesand sectiunea „Scoala tuturor abilitatilor” din pagina www.incluziune.org/competitie

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu