characters characters

Calitatea scolilor – cum isi aleg locuinta parintii britanici?

30 august 2011    |   983 vizualizări
cum aleg locuinta parintii britaniciPentru mai mult de o treime din parintii britanici care intentioneaza sa isi cumpere o casa, calitatea scolilor din zona respectiva reprezinta un criteriu esential de decizie, arata un studiu realizat de Santander Mortgages si prezentat de Telegraph.co.uk.

37% dintre parintii care au copii cu varsta de pana la 10 ani au declarat ca alegerea unei zone care permite inscrierea la o scoala buna reprezinta o prioritate. Multi dintre ei s-au aratat dispusi sa plateasca si 12 000 de lire in plus pentru o locuinta care asigura aceasta conditie.

De asemenea, o patrime dintre parintii copiilor cu varste cuprinse intre 11 ai 17 ani,  au declarat ca apropierea de o scoala de buna calitate reprezinta o preocupare majora.

Cercetarea a aratat si ca pentru femei, a locui intr-o zona cu o scoala buna este mai important decat pentru barbati, ele fiind dispuse sa renunte la o suma mai mare de bani decat barbatii, pentru a reusi acest lucru.

Phil Cliff, director Santander Mortgages, a declarat ca in unele zone ale tarii competita pentru un loc in scolile bune este considerabila si tot mai multi parinti incearca sa se mute intr-o anumita zona, pentru a creste sansele copilului de a se inscrie la scoala dorita. Acest criteriu poate creste destul de mult valoarea unei proprietati imobiliare.


Unul dintre criteriile de admitere la scolile din Marea Britanie este reprezentat de zona in care parintii locuiesc.

Pentru tine cat de important este acest criteriu? Ai avut probleme in a-ti inscrie copilul la o scoala pentru ca nu locuiai in zona corespunzatoare institutiei respective?

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu