characters characters

Viitorii Olimpici in tabara de matematica!

18 august 2011    |   3461 vizualizări
Tabara Viitori OlimpiciViitoriOlimpici.ro,  un parteneriat intre  Intuitext  si Societatea de Stiinte Matematice din Romania  (SSMR) organizeaza in perioada 15-19 august la Campulung Muscel a doua editie a taberei destinata actualilor si viitorilor olimpici la matematica! 

Concursul este parte a programului Educatia Matematica Altfel, un program al Romanian-American Fondation implementat in parteneriat cu SSMR.


Tabara reprezinta etapa finala a concursului organizat atat pe site-ul ViitoriOlimpici.ro cat si la Gazeta Matematica  si care a inceput in luna octombrie a anului trecut.  Concursul  are ca scop pregatirea, promovarea si premierea copiilor care doresc sa obtina performanta in matematica.


La Campulung Muscel sunt prezenti peste 150 de elevi (clasele IV – XII) din diferite zone ale tarii, profesori care i-au indrumat si parinti care ii sustin.


Tabara Viitori OlimpiciIn afara de concursul de matematica – scris si oral, devenit deja traditie printre elevii prezenti in tabara, editia de anul acesta a adus mai multe noutati in program. Elevii au participat la o activitate de cunoastere a orasului Campulung Muscel – “Joc de orientare in Longocampo”, primind, in fiecare loc de pe traseu, provocari legate de “povestile” orasului, personalitatile lui, istoria sa si bineinteles, probleme de matematica! Progamul taberei mai contine activitati de relaxare: pictura, sport, foc de tabara si mini-concerte ale unor artisti locali.


O alta noutate o reprezinta lectiile de pregatire – lectii tinute de profesori, membrii ai  Societatii de Stiinte Matematice din Romania, in cadrul carora copiii au ocazia de a intra in contact cu predarea “de performanta”.


Din echipa ViitoriOlimpici.ro fac parte, printre altii: Radu Gologan, presedintele SSMR si coordonatorul lotului national de matematica, Dan Schwarts, matematician, Ion Cicu, redactor la Gazeta Matematica, si Mircea Trifu, secretar general SSMR.


Pe langa acestia, mai sunt prezenti alte 30 de cadre didactice din intreaga tara.
In organizarea celei de-a doua editii a taberei s-au mai implicat, alaturi de SSMR si Intuitext: Primaria Campulung Muscel, Casa de Cultura a Sindicatelor “C.D. Aricescu”, Colegiul National Pedagogic “Carol I”, Colegiul National “Dinicu Golescu”, Muscel TV, Hotel Muscelul, “Un baiat si-o fata” .

Comentează:
12 comentarii

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • motoc motocf
    motoc motocf    04.03.2013 - 13:03
    Buna ziua si multumim pentru interesul acordat concursului nostru!

    In acest an numărul maxim total de participanţi (din toate clasele) la etapa finală a concursului – Tabăra Gazeta Matematică şi ViitoriOlimpici.ro – este 180. Numărul de elevi calificaţi din fiecare clasă va fi proporţional cu numărul de participanţi la concurs de la clasa respectivă.

    Ca sa va faceti o idee, anul trecut au participat la Etapa Finala primii 40 de elevi calificati la clasele mici, unde sunt mai multi competitori.
    Inca nu este prea tarziu pentru ca fata dvs.sa ocupe un loc mai aproape de calificarea in tabara, dar mai exista si o alta solutie pentru ca ea sa participe: poate participa cu o lucrare la concursul de proiecte (lectii) de la etapa a 8-a si daca lucrarea este buna ea poate fi invitata pentru sustinerea acesteia in Tabara.

    Va uram succes si speram sa ne vedem in tabara!

    Echipa ViitoriOlimpici.ro
  • Utilizator Anonim
    georgiana    04.03.2013 - 11:02
    Va rog, spuneti mi si mie care sunt criteriile sa castige aceasta tabara?
    Fetita mea ,trimite regulat problemele la gazeta si rezolva la viitorii olimpici . Dar a pierdut doua etape la viitorii olimpici si nu stim daca mai are vreo sansa.Este pe pozitia 170.
    Va multumesc!
  • Utilizator Anonim
    ViitoriOlimpici.ro    21.08.2011 - 21:19
    @mariai Atmosfera din Campulung este intr-adevar speciala. Ne-am simtit foarte bine acolo.
    @aurora, il asteptam!
    @Grati.ela salutari domnisoarei tale si speram ca o vom intalni si anul viitor!
    @Mary, felicitari inca o data Dianei pentru medalia de bronz :)

    Va multumim pentru aprecierile pozitive :) Am intalnit copii extrem de talentati in tabara, copii de la care avem cu totii foarte multe de invatat.
  • maria ilincescu
    maria ilincescu    19.08.2011 - 05:45
    Felicitari Campulungului, felicitari Primariei, organizatorilor si profesorilor!Sa devina Campulungul ceea ce a fost!De aici au plecat multi Oameni pregatiti.Felicitari!
  • Utilizator Anonim
    beatrice olaru    18.08.2011 - 19:48
    As vrea sa felicit toti copiii aflati in tabara de la Campulung Muscel, pentru ca in loc sa bata mingea pe maidan in vacanta, au gasit sa faca ceva util cu timpul lor. Felicitari si organizatorilor!
  • Utilizator Anonim
    ionut    18.08.2011 - 19:37
    Sunt de acord ca si parintii au un rol important in dezvoltarea interesului pentru lectura al copilului. Cand eu eram elev , seara la noi in casa exista ora de lectura, cand toti citeam , cateodata chiar la lumina lumanarilor. Dar in ziua de azi cand omul mai mult alerga dupa facut bani, cine mai are timp de citit?
  • Utilizator Anonim
    cadru didactic si parinte    18.08.2011 - 19:24
    Eu cred ca nu numai invatatorul sau profesorul este responsabil cu dezvoltarea interesului pentru lectura ci si parintele. Cum sa citeasca un copil care nu isi vede proprii parinti citind?
  • Utilizator Anonim
    aurora    18.08.2011 - 19:08
    Multumesc mult pentru raspuns. Imi voi inscrie cu siguranta copilul anul acesta.
  • Delia Lungu
    Delia Lungu    18.08.2011 - 09:17
    @aurora: Este foarte simplu:)Intrati pe www.ViitoriOlimpici.ro, deoarece din octombrie incepe editia a treia a concursului.
    In cadrul concursului, sunt publicate pe ViitoriOlimpici.ro cate 3 probleme si un test o data la 2-3 saptamani. Daca fiica dumneavoastra trimite rezolvarile pe site si la finalul celor 13 etape se afla in primii 30-35 de concurenti, are sanse mari ca anul viitor sa participe la tabara.
    De asemenea, poate aduna puncte trimitand rezolvari ale problemelor din Gazeta Matematica la redactia Gazetei.
    Mai multe detalii gasiti pe site-ul ViitoriOlimpici: http://www.viitoriolimpici.ro/olimp/regulament.htm
    Mult succes!:)
  • Utilizator Anonim
    Grati.ela    17.08.2011 - 18:06
    Nota 20 pentru cei care au organizat acest concurs. Domnisorica mea a devenit interesata de matematica datorita lectiilor de pe Viitoriolimpici.ro Acum este in tabara si se bucura nespus ca a avut acesta sansa.
  • Utilizator Anonim
    aurora    17.08.2011 - 17:54
    Sunt mamica unui copil ce trece anul acesta in clasa a patra. Cum trebuie sa procedez ca si copilul meu sa participe anul viitor la o astfel de tabara?
  • Utilizator Anonim
    Mary    17.08.2011 - 14:40
    Fetita mea este in clasa a IV a si este in tabara de la Campulng Muscel si este foarte incantata atat de activitatile organizate cat si de noii prieteni.(este fetita in galben din proma fotografie). Pentru a putea merge in aceasta tabara a rezolvat atat problemele din cele 13 etape de pe Viitoriolimpici.ro cat si problemele din Gazeta Matematica.Ca parinte ii felicit pe organizatori si le multumesc ca datorita dumnealor copilul meu a inceput sa "iubeasca matematica"
Vezi toate comentariile