characters characters

In anul scolar 2011-2012, copiii vor invata la “Scoala Altfel” in perioada 2-6 aprilie 2012

10 iunie 2015    |   15602 vizualizări
In afara de prelungirea vacentelor de iarna si de primavara cu inca o saptamana, Ministerul Educatiei, Cercetarii Tineretului si Sportului a introdus inca o modificare in structura anului scolar 2011-2012. Este vorba de programul “Scoala Altfel”, menit sa ii implice pe copiii prescolari si elevi in activitati de educatie nonformala din domenii nu neaparat prezente in curriculum-ul national.

Programul Scoala Altfel se va desfasura in saptamana 2-6 Aprilie 2012. In aceasta saptamana, nu se organizeaza cursuri conform orarului obisnuit al scolii, ci dupa un orar special. Acesta va cuprinde activitati propuse de elevi, cadre didactice si parinti, in cadrul orelor de dirigentie, in consiliul profesoral si in comitetul reprezentativ al parintilor si aprobate de consiliul de administratie al scolii. Tot in saptamana 2-6 aprilie vor fi organizate fazele nationale ale olimpiadelor si concursurilor scolare. Participarea la  programul Scoala Altfel va fi obligatorie pentru toti elevii si pentru cadrele didactice care nu participa la faza nationala a olimpiadelor si concursurilor scolare.



Tipurile de activitati
organizate in aceasta saptamana pot include activitati culturale, tehnico-stiintifice, sportive, de educatie rutiera si stil de viata sanatos sau de educatie ecologica. Acestea se pot organiza sub forma atelierelor pentru copii, competitiilor, dezbaterilor, activitatilor de voluntariat, schimburilor de experienta, taberelor sau scolilor de creatie etc.  Este incurajata promovarea acestor activitati in cadrul comunitatii locale, pentru cresterea impactului lor pozitiv. De asemenea, activitatile pot fi organizate in colaborare cu alte organizatii: consortii scolare, alte unitati de invatamant, palatele si cluburile copiilor, cluburile sportive scolare, directiile de tineret si sport, taberele scolare, institutii culturale si stiintifice, politia, jandarmeria, agentiile pentru protectia mediului etc.

Elevii si cadrele didactice pot alege activitatile la care doresc sa participe, cu mentiunea ca fiecare activitate organizata sa fie coordonata de un numar suficient de cadre didactice. De asemenea, va exista posibilitatea implicarii parintilor care doresc sa participe la aceste activitati. Elevii au obligatia de a participa la activitatile pentru care s-au inscris, in caz contrar fiind sanctionati cu absente trecute in catalog, la rubrica Purtare.

Monitorizarea programului Scoala Altfel se va realiza de catre directorul unitatii de invatamant, consilierul educativ, seful comisiei pentru evaluarea si asigurarea calitatii si de catre reprezentantii inspectoratelor scolare. La sfarsitul anului scolar, rapoartele privind starea invatamantului, realizate de inspectoratele scolare, vor cuprinde un capitol despre relevanta acestui program si despre nivelul de interes al elevilor si cadrelor didactice fata de el.
 
Discuta pe forum despre Scoala Altfel.
 
Iti recomandam sa citesti si

Comentează:
31 comentarii

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Utilizator Anonim
    dadasdas    22.02.2012 - 14:51
    ma .... in ea de treba ma prefac racit si nu vin
  • Dana Gheorghe
    Dana Gheorghe    20.02.2012 - 12:22
    Eu lucrez la gradinita.Bineinteles ca si la noi se va desfasura ,,Scoala altfel''.Noi ne-am ales la nivel de gradinita tema centrala, dar fiecarea cadru didactic adapteaza la el la grupa aceasta tema, in functie de nivelul grupei si de dorintele copiilor.Speram sa fie foarte bine si sa avem concursul parintilor.
  • mindlab
    mindlab    15.02.2012 - 09:57
    Pt Ioana: pentru mai multe detalii pentru a deveni trainer MindLab, va rugam sa ne scrieti pe adresa : educational@mindlab.ro
    Multumim !
  • maria ilincescu
    maria ilincescu    14.02.2012 - 06:32
    Vom organiza la propunerea parintilor o sezatoare, o excursie tematica"Sa ne cunoastem judetul!", intreceri sportive, o intalnire cu fiii satului: Mircea Diaconu- prezentarea unei piese de teatru, plantarea , intretinerea puietilor de la Pepiniera Ocolului Silvic din comuna,Sa mancam sanatos!,concurs pe teme rutiere, concurs pe teme literare,.. toate fiind propuneri ale copiilor, parintilor si cadrelor didactice. ne lipseste Programul Detasamentului de pionieri si cel al Unitatii de pionieri( Aceiasi Marie dar fara palarie!- toate cele,..se fac dar nu cu pompa de ministru,)
  • Utilizator Anonim
    ioana    13.02.2012 - 14:24
    Sunt interesata de cursul mindlab mai ales ca am absolvit cursul de trainer.Doresc mai multe informatii daca este posibil( locatie, cost).
    Va multumesc
  • mindlab
    mindlab    13.02.2012 - 12:38
    MindLab sustine saptamana "Scoala Altfel" propunand un proiect prin care cadrele didactice au posibilitatea de a sustine cursuri MindLab in aceasta saptamana cu elevii. Programul international MindLab dezvolta abilitati cognitive, emotionale si sociale prin intermediul jocurilor de gandire. Elevii invata sa transfere informatiile, metodele si strategiile invatate prin joc, in viata lor reala, devenind mult mai responsabili, plini de initiativa si cooperanti.
  • Utilizator Anonim
    monica    07.02.2012 - 18:14
    Ideea nu e rea, dar modul cum a fost implementata, cel putin la nivelul scolilor se apropie de amatorism si dezastru. Multi vor face din aceasta saptamana o formalitate! Din fericire, sunt si profesori care cred in proiecte si in posibilitatea unei scoli vii, numai ca ei trebuie sa faca multe, multe hartii. O fi bine?!
  • Utilizator Anonim
    oana    07.02.2012 - 10:45
    Ideea, ca principiu, nu e rea, numai ca ar fi fost necesara mai multa lejeritate in aplicarea ei. Astfel, pentru copiii din mediul rural, in special, ar fi fost necesare deplasari, excursii etc.Si poate ca cineva ar trebui sa se gandeasca si la oamenii care lucreaza cu copiii. Se dau din ce in ce mai multe sarcini si hartii [sub semnul reformei]dar in aceeasi bani. Ganditi-va la acest om si la altii pe care ii cunoastem in situatia asta si la cheful de o saptamana ALTFEL... http://www.evz.ro/detalii/stiri/oamenii-care-fac-ocolul-pamantului-pentru-1000-de-lei-pe-luna-965177.html
  • Utilizator Anonim
    ionela    06.02.2012 - 20:34
    pai eu sunt de acord ..ap la mine in clasa nu am cu cine discuta:-j nici cu fetele ...dar in fine:-|
  • Utilizator Anonim
    victoria    06.02.2012 - 16:23
    de ce nu se pot face excursii in tara in aceasta perioada decat cu aprobarea ISJ-ului?
  • Utilizator Anonim
    carare mihai    06.02.2012 - 02:58
    buna sunt carare mihai vreau sa ma ajute cineva cu orce informatie despre o foarte veche cunostinta din satul chircesti cu numele de fata damian marcela va multumesc
  • Utilizator Anonim
    francisc    05.02.2012 - 20:06
    SuPeR TaRe IDEEA!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Utilizator Anonim
    Ana Maria Gruia    04.02.2012 - 08:19
    Asociatia Virtus Antiqua propune o serie de activitati potrivite acestei perioade. La centrul asociatiei din Cluj-Napoca se organizeaza prezentari interactive de istorie (probare relici dupa costume si echipament militar dacic, roman, al gladiatorilor, tir cu arcul, concursuri de jocuri antice etc.)Mai multe la http://virtusantiqua.ro/?page_id=1669.
  • Utilizator Anonim
    MARIA SANDU    03.02.2012 - 17:10
    E adevarat ca va trebui sa fie o buna planificare a activitatilor, ceea ce implica "hârtii", dar de ce nu lucram in echipa ? fiindca sunt unii dintre noi prea doritori sa fie remarcati,laudati si recompensati ? Oare meseria noastra nu are ca obiect doar interesul copiilor ? pentru ei saptamana altfel este o supapa de respiro a energiei minunate pe care noi suntem cei veniti s-o indrumam. Sa facem cat de bine putem face ca aceasta perioada sa fie o amintire frumoasa si cu bune rezultate pentru copii!
  • Utilizator Anonim
    EUGENIA    03.02.2012 - 12:26
    FOARTE INTERESANT, E CEVA INEDIT , ACESTE ACTIVITATI NE VOR SCOATE DIN MONOTONIE!
  • Utilizator Anonim
    SIMONA    02.02.2012 - 05:23
    In conditiile in care 90% dintre elevii mei fac naveta , iar primavara incep muncile la tara, ghici ghicitoarea mea: cati copii vor fi ... bucurosi sa participe?
    Haideti sa ne facem treaba pentru care ne-am pregatit, si sa le aruncam cu hartiutele lor in ochi!
  • Utilizator Anonim
    Galben Mitrita    01.02.2012 - 20:31
    Da, e bine. Să încercăm să facem și noi lucruri noi, deosebite, să ne implicăm mai mult nu să stăm numai bosumflați și să nu ne placă nimic. E bine și deja am o multime de idei.
  • Utilizator Anonim
    irina    01.02.2012 - 06:31
    -Pentru gradinite -programul este mereu intrat in astfel de activitati deci,nu le trebuie un alt program identic;iar la scoli mi se pare un haos total,ei aveau programe extrascolare...profesorii la gimnaziu habar nu au cum o sa-si imparta timpul,unii sunt diriginti altii nu...acum trebuia sa se faca sponsorizari din partea ministerului, sa le ofere copiilor tabere,spectacole,vizite la muzee,posibilitati materiale de a merge in parteneriate in alte tari,circuit pentru cunoasterea tarii etc,iar inchisi intr-o scoala unde profesorii incearca sa rezolve programe plictisitoare, fara materiale,fara bani, controlati la planificari bizare si fara rost, de fapt cred ca asta-i scopul da-le preocupari ca sa nu mai gandeasca...Felicitari celor care inteleg corect bunul mers al invatamantului si se dedica intrrelationarilor obiective si necesare...preluarea de idei la comanda nu ne ajuta!
  • Utilizator Anonim
    teodora    01.02.2012 - 06:01
    voi va ceratati aici cand elevii sunt cei care sufera. voi nu va da-ti seama ca cei care sunt clasa a 8-a au de suferit ,iar cei de a7-a o sa aiba mai putin timp de invatat, pe langa faptul ca au si asa o dramada de lucru? ar trebui ca egoismul sa se pedepseasca.
  • Utilizator Anonim
    Paula    31.01.2012 - 19:25
    Ptr. dna Magda
    Sunt de acord cu destinatia acestui spatiu de discutii si cu observatiile vis-a-vis de copii,dar primele mele cuvinte au fost pentru cei care scriu mereu doar jicniri la adresa celor care vremelnic ne conduc.In orice om/lucru rau trebuie sa gasesti si acel sambure de bine ,altfel nu vom mai putea progresa si asemenea oameni n-ar trebui sa-si castige o paine din educarea copiilor. Vor creste nici mici serpisori ! Cu respect-Paula
Vezi toate comentariile