characters characters

Traditii de Anul Nou in lume

Propus de: SuntParinte.ro   |   23 decembrie 2014    |   3958 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

artificii Anul Nou

Traditiile de Anul Nou in lume sunt diverse si uneori surprinzatoare. Ele ne arata insa ca oriunde am fi pe glob, oamenii isi doresc aceleasi lucruri la inceput de an, exprimand acelasi optimism si aceleasi sperante caracteristice unui nou inceput.

Iata care sunt traditiile de Anul Nou, in cateva tari:

Scotia. In orasul Stonehaven, se obisnuieste ca in noaptea trecerii dintr-un an in altul, oamenii sa participe la parada mingilor de foc. Locuitorii imbracati traditional incep sa faca tot felul de miscari folosind torte aprinse. In acest mod se alunga spiritele rele. Traditia este de pe vremea vikingilor. In unele sate, exista obiceiul de a da foc butoaielor cu smoala, care sunt apoi rostogolite pe strazi, cu scopul de a arde vechiul an, pentru a face loc celui nou. De asemenea, in Scotia este importanta prima persoana care intra in casa in prima zi din an: daca aduce un cadou (in mod traditional, o paine sau o lopata de carbuni), inseamna ca anul va fi norocos.

In Danemarca,traditia de Anul Nou este de a sparge farfurii. Danezii strang farfuriile vechi si nefolosite de-a lungul anului si, in noaptea dintre ani, le sparg in fata usilor prietenilor si rudelor. Un numar mare de farfurii sparte in fata usii indica un numar mare de prieteni:).

Spania. Anul Nou ii prinde pe spanioli cu gura plina de struguri. Pentru a avea noroc si belsug in noul an, spaniolii introduc 12 boabe de struguri in gura, in timp de numara ultimele 12 secunde din an.

Siberia. Oamenii de aici au un obicei mai aparte. In noaptea trecerii spre anul urmator se formeaza un grup de barbati scafandri care vor face o gaura in gheata de la suprafata lacului Baikal si vor inota in adancuri unde vor duce cu ei un brad, pentru a-l "planta" pe fundul lacului. La aceasta traditie au voie sa participe numai scafandrii profesionisti.


Articolul continua pe pagina urmatoare: Traditii de Anul Nou in Chile, Bolivia, Filipine, Japonia si Romania


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/linh_rom/3356798888/

Comentează:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu
 • Fără foto
  Anonim    09.04.2016 - 13:24
  Foarte interesant,si nu stiam ca la romani se practiza asa!

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe