characters characters

Sfantul Valentin sarbatorit in alte tari

Propus de: SuntParinte.ro   |   06 februarie 2015    |   1351 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani.

felicitare sfantul valentin
In tara noastra, Sfantul Valentin da tonul sarbatorilor de primavara, fiind urmat de Dragobete,1 Martie si 8 Martie. Daca ai un copil curios sau care vrea sa ofere o felicitare colegei sau colegului pe care il simpatizeaza ii poti povesti si cum se sarbatoreste Ziua Sfantului Valentin in alte tari.

Sfantul Valentin in Africa de Sud

Oamenii sarbatoresc cu mare fast sarbatoarea Sfantului Valentin. Orasele sunt frumos decorate, se organizeaza concerte si tot felul de evenimente pentru a celebra aceasta zi. Cei din Africa de Sud sarbatoresc si festivalul roman Lupercalia, asa ca, la ei, veselia tine mai multe zile. In aceasta tara s-a pastrat traditia ca fetele sa isi scrie numele pe biletele pentru ca apoi sa fie extrase de catre baieti, potentiali parteneri de viata.

Sfantul Valentinin China

Sarbatoarea Sfantului Valentin cade in cea de-a saptea zi, a celei de-a saptea luna din calendarul chinezesc. Ea poarta numele de Festivalul Saptelui Dublu sau Qi Xi- Noaptea Septilor. In aceasta zi, chinezii se roaga pentru iubire si pentru a-si gasi jumatatea. Tot in aceasta perioada, fetele necasatorite asaza cu mare grija un ac deasupra unei ape. Daca acul nu se scufunda, atunci o dorinta li se va indeplini. In plus, fetele necasatorite isi demonstreaza talentul in arte, noaptea de 14 februarie fiind numita si “Noaptea Abilitatilor/ Iscusintelor”.

Sfantul Valentin in India

In India, oamenii sarbatoresc aceasta zi doar de cativa ani, insa euforia cadourilor si a sarbatorii i-a prins din plin. Cu cateva saptamani inainte, magazinele si toate orasele sunt pline de insemne ale iubirii. Indienii obisnuiesc sa iasa in cluburi, sa participe la diverse manifestatii in aceasta zi, impreuna cu perechea lor. Cele mai frecvente cadouri care se ofera sunt: ciocolata, flori, felicitari, jucarii si lumanari.

Sfantul Valentin in Italia

In Italia sarbatoarea se cunoaste sub numele de Ziua Indragostitilor, “il giorno della festa degli innamorati”. Italienii considera ca doar cei care au pereche trebuie sa sarbatoreasca ziua, de aceea, cei singuri sau membri familiei nu isi vor oferi cadouri. Printre cele mai frecvente daruri intre indragostiti amintim florile, ciocolata si specialitatea Baci Perugina, o bomboana cu alune, invelite in ciocolata care contine o bucatica mica de hartie in interior cu un citat romantic, scris in 4 limbi.

Sfantul Valentin in Romania

In tara noastra, Ziua Sfantului Valentin se sarbatoreste de cativa ani. O data cu “imprumutarea” acestei sarbatori, a revenit in atentia noastra si sarbatoarea Dragobetelui, asa ca multi romani aleg sa se bucure de sarbatoarea iubirii pe 24 februarie. Unele cupluri aleg sa isi oficializeze relatia in aceasta zi, in timp ce altele isi ofera cadourile tipice de Ziua Indragostitilor.


Descopera activitati practice de Sfantul Valentin sau Dragobete:


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/23516766@N04/2243700251

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe