Laura Volocaru: “Martisorul inseamna bucurie impartasita!”
De 1 martie, poarta martisorul romanesc. Campanie SuntParinte.ro
1.De ce e important sa ducem valorile romanesti mai departe?
Pentru ca am credinta ca noi, romanii, avem sufletul frumos si luminos si pentru ca a-l impartasi in aceasta formula este unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care (ni) le putem face.
Si pentru ca vorbim de valori, adica despre ceva cu importanta, de pretuit, merituos si dezirabil, iar a duce mai departe valori in sine inseamna a ne dezvolta, a deveni mai buni si mai frumosi, mai constienti si mai nuantati. Si pentru ca poezia radacinilor este frumoasa, pentru ca poate fi integrata cu succes in realitatea zilelor noastre fara sa-si piarda savoarea, ci mai mult, cu putere de a deschide noi perspective.
2. Ce inseamna 1 martie pentru tine si ce reprezinta Martisorul?
Raspunsul are legatura si cu intrebarea numarul 3. Pe de o parte inseamna bucurie impartasita. Impartasesti bucuria participand la exprimarea ei, asta inseamna pentru mine Martisorul. Pe de alta parte, ma gandesc mai tot timpul la ce spune domnul Andrei Plesu: “Exista o gratie in faptul de a te adresa celuilalt, in care celalalt e foarte important”. Asa percepem prima zi a noului anotimp: exista gratia aceea pe care alegem sa o exprimam mai intr-un mod mai concret si prin daruirea unui martisor.

Revenind la bucuria impartasita din raspunsul precedent, dupa amiaza zilei de 1 martie era un moment tare mult asteptat pentru ca era momentul cand matusa mea se intorcea de la scoala plina de martisoare. Un univers divers din care extrageam mici obiecte de atasat la ghiozdane, de cusut pe rochii si fuste, de lipit pe caiete, de pus in cutiuta cu ”lucruri frumoase pe care sunt sigura ca le voi folosi la ceva”; mici obiecte din care imparteam pe alese si prietenelor de la bloc. Si toate astea aveau un miros anume pe care mi-as dori sa-l mai simt. Astazi traiesc prima zi cu speranta ca frumosul da nastere unui alt frumos, cu ganduri bune pe care le transmit mai departe si cu o incantare pe care o imprim lui „Multumesc!”4. Povesteste-ne putin despre martisorul creat de tine pentru campania SuntParinte.ro: De 1 martie, poarta martisorul romanesc!
Stii, se intampla sa te indragostesti de cineva stiind ca el e cel pe care il asteptai dintotdeauna, pur si simplu stii, fara sa afli foarte multe inainte. Ei bine, care-i legatura? E aceeasi senzatie. Stii ca se potriveste. Asa a fost cu martisorul creat pentru campania SuntParinte.ro.
Traditia spune ca martisorul se poarta pana in momentul in care infloresc trandafirii sau visinii. Pana cand natura ne va incanta cu aceste flori m-am gandit sa creez o floare martisor, care sa completeze gratia feminina si un jabot martisor, delicat precum un gand frumos. Ele vorbesc despre naturalete, femininitate, armonie si caldura.
Cunoastem povestea martisorului si stim ca puterea magica a acestuia a fost inlocuita cu puterea gandurilor cu care le investim atunci cand le oferim. Va invit sa le investiti cu lumina si iubire atunci cand le oferiti.
Laura Volocaru este creator de accesorii feminine, pasionata de dezvoltarea personala si de "frumos".
![]() |
SuntParinte.ro iti prezinta campania „De 1 martie, poarta martisorul romanesc. Creativ si original”. O campanie ce readuce in prim plan povestea martisorului romanesc asa cum e vazut prin ochii artistilor de astazi. |
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
Voi ce faceti de Ziua Copilului? 1 iunie cu filme de 10 la Cinema City
Ocazie unica de a vedea înaintea tuturor Spider-Man: Across the Spider-Verse, plus multe alte animații, la preț special pentru toată lumea
-
Traditii de Anul Nou in familie
Ce traditii de familie puteti adopta pentru Anul Nou? Iata cateva idei.
-
Ziua Limbii Romane. Cum ii invatam pe copii sa vorbeasca corect
Ziua Limbii Romane este sarbatorita in fiecare an pe 31 august, incepand din anul 2011, prin evenimente culturale si educative diverse, care au rolul de a ne aminti bucuria de a citi, a comunica si a crea in limba noastra. Iti propunem sa sarbatorim Ziua Limbii Romane descoperind cateva lucruri mai putin cunoscute despre aceasta si explorand feluri in care ii putem ajuta pe copii sa invete sa vorbeasca corect de la cele mai mici varste.
Adauga tu primul comentariu: