characters characters
poajga simona 05 nov 2013

Telefonul este o adevarata incercare pentru fiul meu. Nu raspunde si abia scoti cateva cuvinte de la el, daca nu esti din familie...?

Propus de: poajga simona   |  

Varsta: 6 - 11 ani.

Ca sa nu mai spun ca nu daca ii spun sa sune pe cineva, nici nu vrea sa auda. Are 8 ani, poate o sa ii treaca mai tarziu, cand o sa creasca, dar as vrea sa il pot ajuta de acum sa fie mai comunicativ si mai relaxat la telefon... Alti copii de varsta lui nu au nicio problema cand vine vorba de a suna sau a raspunde la telefon, dimpotriva...

Raspunsuri(1)

Autentifică-te pentru a putea raspunde.
 • Clara Popescu

  Clara Popescu 05 nov 2013 17:49

  Incearca sa nu faci din acest subiect o sursa de neliniste pentru copilul tau si nu insista daca vezi ca nu este prea incantat. De asemenea, nu ii prezenta atitudinea sa ca pe o "problema". In timp, asa cum ai spus si tu, se va obisnui. Poate ca evita sa raspunda la telefon fiindca inca nu stie ce trebuie sa faca exact. Va puteti juca "de-a telefonul" simuland diverse situatii pe care le poate intalni atunci cand suna cineva si el raspunde. Invata-l sa salute, sa intrebe politicos cine este persoana care suna (daca aceasta nu s-a prezentat) si formulele prin care ii cere sa astepte sau prin care poate prelua un mesaj:). De asemenea, il poti ajuta sa fie mai sigur pe sine scotand in evidenta faptul ca persoana de la celalalt capat al firului nu il vede si nu il poate intimida. In plus, adultii sunt in general amabili cu copiii care le raspund la telefon, apreciindu-le curajul, asa ca sunt slabe sanse sa fie intimidat la telefon. Mult succes!

Citeste articole din aceasta tema

 • Copil timid sau introvertit?
  Copil timid sau introvertit? Cum faci diferenta
  27 iunie 2019   

  Desi se pot manifesta la fel (iar uneori apar impreuna), temperamentul introvertit si timiditatea sunt diferite, iar daca esti parinte, este important sa recunosti diferentele dintre ele, pentru a-l ajuta in mod adecvat pe copilul tau.

 • Copiii timizi
  Cum pot cadrele didactice sa ii ajute pe elevii timizi
  10 octombrie 2017   

  Atunci cand cei din jur le apreciaza calitatile si ii accepta fara a-i critica, elevii timizi vor descoperi ca socializarea poate fi si placuta si ca nu este nevoie sa o evite cu orice pret.

 • Timiditatea
  Despre copilul timid
  18 decembrie 2015   

  „Ultimul lucru la care se gandesc parintii cand asteapta nasterea copilului lor este sa se intrebe daca e sau nu timid” spune psihologul american Philip G. Zimbardo.

Mai multe