characters characters
Gabriela Alama 05 nov 2013

Il lasi pe copil sa lipseasca de la scoala daca are motive intemeiate?

Propus de: Gabriela Alama   |  

Varsta: 11 - 15 ani.

Cu alte cuvinte, ii dai voie copilului sa nu mearga la scoala, din motive intemeiate, dar nu chiar "legitime"? De exemplu, ca sa invete mai mult pentru un test sau examen... Este benefic pentru copil sau il invatam sa "pacaleasca sistemul" si aleaga calea mai usoara?

Raspunsuri(2)

Autentifică-te pentru a putea raspunde.
 • ana maria avram
  rating up 0 rating down

  ana maria avram 24 apr 2014 11:16

  Nu este bine sa absentezi la scoala pentru ca nu stii cand iti iau alocatia si iti vor scadea nota la purtare.La 10 absente se scade 1 punct la purtare.

 • Havirneanu Ramona
  rating up +1 rating down

  Havirneanu Ramona 06 nov 2013 11:45

  Da, sunt de acord:). Uneori este mai important pentru copil sa stea acasa sa invete sau sa stea acasa sa se odihneasca daca este epuizat. Nu doar prezenta la scoala este importanta, ci si rezultatul prezentei copilului acolo. Daca a sta acasa ii aduce copilului mai multe beneficii (il ajuta sa se pregateasca pentru un examen), atunci cu siguranta l-as lasa sa lipseasca.

Citeste articole din aceasta tema

 • Absenteismul scolar
  Absenteismul scolar 1
  16 decembrie 2013   

  Copilul tau lipseste de la scoala din ce in ce mai des. Are tot ce-i trebuie pentru ca tu te asiguri de asta zi de zi si totusi te rasplateste intr-un asemenea fel. Ce poti sa faci?Iti propunem un scurt exercitiu care va va ajuta mai mult decat o simpla blamare si discutie in contradictoriu. Prezinta-i situatia in care se afla. „Esti pe punctul de a nu intra la teze din cauza absentelor. Profesorii te vorbesc de rau si ai ajuns unul din fugarii clasei. Hai sa discutam putin despre avantajele si

 • Ce faci cand copilul tau chiuleste?
  Ce faci cand copilul tau chiuleste? 3
  20 octombrie 2010   

  Chiar daca stim prea bine ca a chiuli de la scoala este ceva destul de obisnuit, fie pentru ca si noi am facut asta odata, fie pentru ca am primit deja plangeri de la dirigintele copilului nostru, fuga de la scoala poate sa devina o problema serioasa. Ea a inceput sa fie considerata un obstacol cu care se confrunta cadrele didactice si conducerea scolii. E un adevarat fenomen, cu atat mai mult cu cat unii copii care chiulesc sunt gasiti prin baruri sau sunt implicati in infractiuni.

 • Trei recomandari pentru vacanta de vara alaturi de adolescent
  Trei recomandari pentru vacanta de vara alaturi de adolescent
  07 iulie 2020   

  Vacanta de vara – o asteptam cu totii, pentru ca ne aduce o binemeritata pauza si momente pline de noutate, bucurie si relaxare. Din pacate, anul acesta, multe din planurile de vacanta in familie s-au amanat sau schimbat din cauza nevoii de distantare sociala, iar copiii sunt cei care sufera cel mai mult.

Mai multe