characters characters
Gabriela Alama 05 nov 2013

Il lasi pe copil sa lipseasca de la scoala daca are motive intemeiate?

Propus de: Gabriela Alama   |  

Varsta: 11 - 15 ani.

Cu alte cuvinte, ii dai voie copilului sa nu mearga la scoala, din motive intemeiate, dar nu chiar "legitime"? De exemplu, ca sa invete mai mult pentru un test sau examen... Este benefic pentru copil sau il invatam sa "pacaleasca sistemul" si aleaga calea mai usoara?

Raspunsuri(2)

Autentifică-te pentru a putea raspunde.
 • ana maria avram
  rating up 0 rating down

  ana maria avram 24 apr 2014 11:16

  Nu este bine sa absentezi la scoala pentru ca nu stii cand iti iau alocatia si iti vor scadea nota la purtare.La 10 absente se scade 1 punct la purtare.

 • Havirneanu Ramona
  rating up +1 rating down

  Havirneanu Ramona 06 nov 2013 11:45

  Da, sunt de acord:). Uneori este mai important pentru copil sa stea acasa sa invete sau sa stea acasa sa se odihneasca daca este epuizat. Nu doar prezenta la scoala este importanta, ci si rezultatul prezentei copilului acolo. Daca a sta acasa ii aduce copilului mai multe beneficii (il ajuta sa se pregateasca pentru un examen), atunci cu siguranta l-as lasa sa lipseasca.

Citeste articole din aceasta tema

 • Absenteismul scolar
  Absenteismul scolar 2
  16 decembrie 2013   

  Copilul tau lipseste de la scoala din ce in ce mai des. Are tot ce-i trebuie pentru ca tu te asiguri de asta zi de zi si totusi te rasplateste intr-un asemenea fel. Ce poti sa faci?Iti propunem un scurt exercitiu care va va ajuta mai mult decat o simpla blamare si discutie in contradictoriu.

 • Ce faci cand copilul tau chiuleste?
  Ce faci cand copilul tau chiuleste? 3
  20 octombrie 2010   

  Chiar daca stim prea bine ca a chiuli de la scoala este ceva destul de obisnuit, fie pentru ca si noi am facut asta odata, fie pentru ca am primit deja plangeri de la dirigintele copilului nostru, fuga de la scoala poate sa devina o problema serioasa. Ea a inceput sa fie considerata un obstacol cu care se confrunta cadrele didactice si conducerea scolii. E un adevarat fenomen, cu atat mai mult cu cat unii copii care chiulesc sunt gasiti prin baruri sau sunt implicati in infractiuni.

 • Interviu Codruta Florea
  Interviu. Codruta Florea: "Sa protejam ceea ce invatam sa iubim - incredibila viata salbatica care ne inconjoara."
  04 decembrie 2023   

  Codruta Florea face parte din echipa Romania Salbatica din 2019 si este creatoare de continut, researcher, traducator si asistent de productie pentru proiectele derulate alaturi de echipa România Salbatica si NTD Film. Este implicata in organizarea LYNX Festival si este membru fondator al Asociatiei România Salbatica.

Mai multe