characters characters

Studiu: Tinerii sunt defensivi cu adultii din jurul lor

28 aprilie 2011    |   520 vizualizări
Tinerii sunt defensivi in raport cu adultii. Pentru a evita controversele, adolescentii romani prefera sa nu-si exprime deschis propriile idei. Sunt insa agresivi fata de cei care ii jignesc. Asta arata rezultatele unui studiu facut in mai multe colegii din tara.

Psihologii sustin ca tinerii nu comunica, in special cu adultii, pentru ca nu au... exercitiu.  Pentru ca nu stiu exact ce trebuie sa spuna si ce nu, tinerii prefera sa nu-i contrazica pe adultii din jurul lor pentru a nu crea conflicte.

Articol complet: Antena3.ro

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • maria ilincescu
    maria ilincescu    28.04.2011 - 11:33
    Sustin ca exista o adevarata prapastie intre generatii: adultii nu-i inteleg pe tineri si la randul lor tinerii nu mai asculta de adulti.Ca adult , ai tendinta sa-i ceri copilului foarte mult, dar uiti ca si tu;profesor sau parinte sa-i daruiesti la fel de mult.Este varsta cand individul se confrunta cu multe probleme legate de viata;sunt irascibili, nu-si asuma riscul, sunt rebeli.Oare nu s-ar putea clarifica diferentele intre nevoile copilului si nevoile adultului, precum si o cooperare pentru inlaturarea relatiilor neostile?Daca vor fi respectate punctele de vedere ale fiecarei parti adolescentii nu vor mai avea sentimentul ca traiesc intr-o lume incerta.