characters characters

Salvati Copiii sustine in Brasov cursul de pregatire pentru profesori pe tema sigurantei pe Internet

08 martie 2011    |   561 vizualizări
Brasov, 13 Martie 2011 – Salvati  Copiii Romania organizeaza duminica, 13 martie, intre orele 11.00 si 15.00, in cadrul programului Sigur.info, cursul de pregatire pentru cadrele didactice  in domeniul sigurantei online. Evenimentul va avea loc sala festiva a Liceul de muzica "Tudor  Ciortea" - Str. Col. Buzoianu nr.1-3, Brasov.
In cadrul evenimentului vor fi prezentate concluziile studiului EuKids Online care ofera o perspectiva asupra modului de utilizare a Internetului de catre copii europeni, studiu initiat in vara anului 2010, care a relevat faptul ca un copil petrece, in medie, trei ore pe zi pe Internet.

Potrivit cercetarii EuKids Online, 60% dintre copiii europeni cu varste cuprinse intre 9 si 16 ani, folosesc zilnic sau aproape zilnic Internetul, iar  93% il utilizeaza cel putin o data pe saptamana. Totodata, parintii estimeaza o frecventa a utilizarii de catre copii mult mai mica decat in realitate. O discrepanta intre raspunsurile copiilor si perceptia parintilor s-a remarcat si in ceea ce priveste hartuirea copiilor pe Internet si intalnirea cu persoane cunoscute online. In Romania, 77% dintre parintii copiilor care au declarat ca au fost hartuiti, online sau in viata reala, nu cunosteau acest lucru si numai 6% dintre parintii ai caror copii au acceptat sa se intalneasca cu persoane cunoscute pe Internet stiu de acest lucru.

O alta concluzie relevanta  a studiului este aceea ca, atat copiii cat si adolescentii folosesc Internetul in special pentru a lucra pentru scoala – 85%. Aceasta activitate este urmata de jocuri – 83% si vizitarea retelelor de socializare – 62%.

Cursul de pregatire din 13 martie va fi moderat de Georgiana Rosculet, Coordonator informare Sigur.info, Salvati Copiii Romania. La curs sunt invitati sa participe profesori din toate ciclurile de invatamant, evenimentul dorindu-se a fi un forum de discutii si informare asupra sigurantei online a copiilor si importantei abordarii subiectului in cadrul scolii. Subiectele introduse de moderatoare vor viza semnificatia cu care a fost investit Internetul in viata copiilor si adultilor, beneficiile acestuia, dar si situatiile de risc pe care le poate crea, dependenta de Internet, utilizarea Internetului ca resursa educationala si si
comunicarea parinte-copil si profesor-copil pe aceste teme. S-a remarcat necesitatea introducerii unui sistem interactiv de predare si folosire a Internetului si a noilor tehnologii media in cadrul orelor de curs, sistem care va fi exemplificat de elevii clasei a VIII-a din Scoala Generala numarul 9 ,,Nicolae Orghidan" din Brasov si de profesorul coordonator Marilena Platon.

In urma acestui curs de pregatire, profesorii vor dobandi cunostintele necesare sustinerii unei sesiuni de informare privind siguranta online in scolile si liceele in care predau. Aceasta initiativa se inscrie in seria demersurilor Organizatiei Salvati Copiii de a marca anul 2011 ca An European al Voluntariatului si totodata de a sensibiliza opinia publica asupra importantei implicarii sociale prin intermediul voluntariatului.

In vederea diseminarii informatiei la nivelul intregului judet, propunem participarea a maximum trei cadre didactice din fiecare scoala pentru a oferi posibilitatea implicarii cat mai multor institutii de invatamant in activitatiile de constientizare privind siguranta online.

Mentionam faptul ca fiecare cadru didactic va primi diploma de participare si va deveni profesor colaborator in cadrul Organizatiei Salvati Copiii cu posibilitatea de a coordona activitatiile programului Sigur.info in institutia de invatamant pe care o reprezinta.


Inscrierile se fac prin e-mail la adresa sigurinfo.brasov@yahoo.com care sa contina numele complet al institutiei de invatamant, orasul, precum si numele si functia participantilor. 

Pentru detalii suplimentare va rugam contactati:

Georgiana Rosculet, Coordonator Informare (Salvati Copiii Romania)

E-mail: georgiana.rosculet@salvaticopiii.ro
Telefon: 0766 762 891

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu