characters characters

Rezultatele elevilor romani la Olimpiada Internationala de Fizica 2018

31 iulie 2018    |   2590 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.

Olimpiada Internationala de Fizica 2018
Lotul olimpic de fizica al Romaniei a obtinut cinci medalii in cadrul Olimpiadei Internationale de Fizica din acest an: o medalie de aur, doua medalii de argint si doua medalii de bronz.

Castigatorul medaliei de aur, Petru Cotrut, este elev al Liceului International de Informatica din Bucuresti si a castigat o medalie de aur si anul trecut. Sabina Dragoi și Ștefan Dolteanu, elevi tot la Liceul Internaţional de Informatica din Bucuresti, au obtinut medaliile de argint, in timp ce Cosmin Andrei (Liceul International de Informatica din Bucuresti) si Razvan-Mihai Ursu (Colegiul National „Mircea cel Batran” din Constanta) au fost premiati cu medalii de bronz. Copiii romani au fost insotiti de Delia Davidescu (cadru didactic la Liceul Internaţional de Informatica din Capitala) si Adrian Dafinei (conferentiar universitar doctor la Facultatea de Fizica a Universitatii Bucuresti).

Olimpiada Internationala de Fizica a constat in doua probe, una teoretica si una experimentala, fiecare cu durata de 5 ore.

Editia din acest an a Olimpiadei a avut loc la Lisabona, in perioada 21-29 iulie. Au participat peste 400 de concurenti, veniti din 90 de tari.


*Sursa foto: Facebook/Ministerul Educatiei Nationale-Romania

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu