characters characters

Bullying-ul sau hartuirea la scoala creste riscul problemelor de sanatate mintala si al somajului la maturitate

18 aprilie 2019    |   1143 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

bullying-ul si riscul problemelor de sanatate mintala
Victimele bullying-ului in clasele gimnaziale au un risc crescut de a avea probleme de sanatate mintala si probleme profesionale mai tarziu in viata.

Un studiu recent realizat de Universitatea Lancaster arata ca efectele bullying-ului persista si la 10 ani dupa experienta, iar efectele cele mai grave sunt asupra victimelor hartuirii violente sau de lunga durata.

Citeste si:

La nivel european, Romania se situeaza pe locul 3 in privinta bullying-ului

Bullying-ul sau hartuirea afecteaza structura creierului adolescentilor 


Autorii studiului au aratat ca bullying-ul creste riscul de a suferi de probleme de sanatate mintale la 25 ani cu 40% si riscul somajului la 25 ani cu 35%.

Hartuirea intre elevi este un fenomen raspandit in scoli si multe studii au aratat ca exista o relatie negativa intre bullying si rezultatele scolare. Bullying-ul este un subiect important si pentru ca are efecte negative pe termen lung asupra vietii copiilor, precum o stima de sine scazuta, probleme mintale si profesionale.

Studiul atrage atentia asupra faptului ca aceste efecte negative sunt mai puternice in cazul copiilor care au fost victime ale bullying-ului violent sau care au suferit mult timp de pe urma hartuirii.Autorii sugereaza ca aceste rezultate ar putea duce la o abordare mai specifica a problemei bullying-ului in scoli, astfel incat cel putin formele violente ale bullying-ului sa fie eliminate.

Studiul a folosit date oferite de peste 7000 elevi cu varsta intre 14 si 16 ani din Anglia. Aproape jumatate dintre acestia au declarat ca au fost victime ale unui tip de bullying. Exemple de comportamente considerate specifice bullying-ului in studiu: porecle rautacioase sau insulte, excluderea din grupurile sociale, amenintarile cu violenta, violenta fizica.

Sursa: ScienceDaily.com 


*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu