characters characters

Botosani: doar 17 psihologi au grija de mii de elevi

01 septembrie 2009    |   882 vizualizări
 

Potrivit organigramelor de personal, in fiecare unitate scolara ar trebui sa existe cate un consilier psiholog. Acest lucru nu se intampla in unitatile scolare din Bototani. In tot judetul sunt angajati doar 17 consilieri psihologi. Pentru un grad de ocupare de 100% a acestor posturi, in judet ar mai trebui angajati aproximativ 100 de consilieri psihologi.
 
„Acesta a fost unul dintre cele mai indraznete visuri si deziterate ale mele, de a angaja consilieri psihologi in fiecare unitate de invatamant cu personalitate juridica, cu mai mult de 500 de copii. Normativul prevede un psiholog la fiecare 800 de copii. Desi cadrul legal exista, nu exista fonduri pentru consilieri psihologi atat de multi“, a declarat Ada Macovei, inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean.

Cei mai afectati sunt copiii din mediul rural ai caror parinti sunt plecati la munca in strainatate. Fie ca e vorba despre un parinte sau despre ambii, dezvoltarea acestor copii trebuie urmarita de catre un psiholog si nu de catre dascalii fara pregatire in acest domeniu. „Odata cu plecarea unui parinte in strainatate, fie ca e mama, fie ca e tata, apar probleme de comunicare la unii copii. Pe timp ce trece, aceste probleme se agraveaza si acest lucru se poate vedea in comportamentul acestor copii. Ei devin mai agresivi atat in comportament, cat si in vorbire. Acesta este primul semn al unei probleme in dezoltarea unui copil“, a declarat psihologul Catalina Lupascu.

Desi o parte dintre locurile vacante au fost scoase la concurs in unele comune, distanta fata de municipiu a facut ca niciun psiholog sa nu se prezinte la examen. Un alt impediment este salariul oferit, in cele mai multe cazuri acesta fiind cu mult sub nivelul celui dat in mediul privat.
 
Sursa: www.adevarul.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu