characters characters

Uniunea Europeana pe intelesul celor mici

11 mai 2012    |   1449 vizualizări

Consiliul National al Elevilor (CNE) a lansat o competitie pe echipe adresata tinerilor liceeni din toata tara. Tema concursului „Europa mai aproape de CNE” este realizarea unei campanii de promovare a valorilor europene in sistemul educational romanesc. Tema este cu atat mai potrivita avand in vedere ca in aceasta perioada se celebreaza mai multe sarbatori europene, cea mai importanta fiind Ziua Europei pe 9 Mai. Premiul competitiei este o excursie la Sediul Parlamentul European de la Bruxelles.

In aceasta competitie s-a inscris si echipa Eurovizionarii de la Colegiul National “George Cosbuc” din Motru. Membrii echipei sunt Baleanu Andrei Razvan, Giurcau Iulia Adelina si Lungulescu Andreea Florina, toti membri ai Consiliului Elevilor.

Acestia au desfasurat o serie de activitati in cadrul colegiului lor si in comunitatea locala. Printre aceste activitati se numara una cu totul speciala care consta in promovarea valorilor europene in randul elevilor de clase primare.

“Intalnirile cu cei mici au fost cea mai mare provocare. A trebuit sa fim cat mai creativi pentru a-i face sa inteleaga de ce a fost nevoie de crearea Uniunii Europene, cum functioneaza aceasta comunitate si care sunt valorile ce o reprezinta. Am facut diverse comparatii cu o familie si ne-am jucat impreuna  jocuri pentru a intelege importanta unor valori ca unitate, egalitate si respect reciproc. De asemenea, le-am propus sa ne reprezinte in desene modul in care ei privesc aceasta comunitate. Am fost cu adevarat surprinsi de realizarile lor. Au fost copii care au comparat Uniunea Europeana cu un fluture liber sau cu o floare pentru care fiecare petala are o semnificati anume. In final, i-am provocat la un concurs pe echipe le care ne-au incantat din nou cu creativitatea si cunostiintele lor. Suntem foarte multumiti de activitatile desfasurate cu cei mici deoarece acestea au avut cu adevarat impact iar ei au invatat lucruri importante. De aceea, tinem sa ii multumim doamnei invatatoare Madalina Draghia pentru ca ne-a oferit posibilitatea de a lucra cu elevii dansei. Putem spune ca ne-am atins obiectivul: Am invatat distrandu-ne si ne-am distrat invatand.  ” a declarat pentru noi Baleanu Andrei Razvan.

Copiii dispun de foarte multa creativitate si pot intelege lucruri complexe inca de la cele mai fragede varste. Acest lucru este dovedit si de activitatile EuroVizionarilor. Pentru a le urmari campania va invitam pe blogul lor: eurovizionarii.blogspot.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu