characters characters

Esti pregatita pentru al doilea copil?

Propus de: ClickPentruFemei.ro   |   27 august 2014    |   989 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.


*Sursa foto:https://www.flickr.com/photos/merille/4584941557; copyright: Eduardo Merille


Cercetatorii s-au axat pe acest subiect „dificil" si chiar daca nu au afirmat ca toate femeile ar trebui sa astepte 2 sau 3 ani intre fiecare nastere, mai multe studii recomanda aceasta diferenta medie intre copii.


Iata cateva opinii ale expertilor :

• Conform mai multor studii, o asteptare de 18 la 23 de luni intre nasterea unui copil si conceperea urmatorului copil pare a fi ideala pentru sanatatea celui mai mic. O diferenta mai mica de 17 luni este asociata cu un risc mai mare de nastere prematura sau subponderabilitate. Riscurile sunt chiar mai mari in cazul in care copilul este conceput la mai putin de 6 luni de la nasterea fratelui sau a sorei. Si copiii conceputi la mai mult de 59 de luni (aproximativ 5 ani) de la ultima nastere prezinta un risc crescut de nastere prematura si subponderabilitate in comparatie cu bebelusii conceputi la o diferenta de 18 - 23 de luni.

• Expertii sunt de parere ca organismul mamei are nevoie de timp pentru a se reface dupa stresul de la nastere si pentru a-si reface rezervele nutritive pierdute in timpul sarcinii. MamicaMea.ro scrie ca din punct de vedere biologic, momentul ideal pentru a concepe inca un copil este dupa 18 -23 de luni de la nasterea copilului anterior, astfel beneficiile sarcinii anterioare iti pot fi de ajutor sa incepi o noua aventura de noua luni. De exemplu, un aflux crescut de sange in uter, care s-a format in timpul sarcinii se poate mentine pentru aceasta noua sarcina si este un avantaj pentru fratele sau sora mai mica! In schimb, aceste „resturi" de sarcina nu dureaza mult: fluxul sanguin revine la nivelul dinainte de sarcina dupa 2 ani de la nastere.

• Cand primul tau copil este mai mic de un an sau mai mare de patru ani, este diferenta ideala in ceea ce priveste relatiile cu parintii, rivalitatea dintre frati si stima de sine, este de parere Jeannie Kidwell, un specialist in familie. Ea crede ca un copil mai mic de un an inca nu se identifica precum o persoana particulara, iar cei peste patru ani incep sa aiba propriile lor vieti. Potrivit studiului ei, beneficiile acestor diferente se pot simti pana in adolescenta.


Inca un copil v-ar schimba stilul de viata?

V-ati format o rutina confortabila cu copilul vostru mai mare? V-ati gandit bine la modul de ingrijire a celui mic? Dupa cum stiti, copiii va solicita destul de mult pe timpul noptii. Poate doriti sa aveti un pic de timp pentru cuplu dupa perioada incarcata dedicata primului copil. Sau poate iti doresti sa-ti reiei serviciul pentru ca iti este dor de jobul tau. Exista multe lucruri pe care trebuie sa le luati in considerare atunci cand va ganditi sa va mariti familia. Aminteste-ti totusi, ca la inceput, un nou-nascut va rapeste tot spatiul din viata voastra. Gandeste-te la urmatoarea intrebare: aveti suficient timp si energie pentru el? Si, de asemenea, intreaba-te daca primul copil este pregatit pentru sosirea unui micut in familie.


Citeste continuarea articolului pe clickpentrufemei.ro.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe