characters characters

Cum faci fotografii frumoase copilului tau

Propus de: SuntParinte.ro   |   21 iulie 2014    |   1481 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/kristjona/14662430712/in/photostream/


Timpul trece cat ai clipi, iar copilul care nu demult era de-o schioapa acum aproape te ajunge la inaltime. Bucura-te de fiecare clipa in parte si profita de fiecare moment pe care il impartasesti cu copilul tau imortalizand cat mai multe astfel de momente.


Iata si cateva secrete pentru ca pozele sa iasa minunat:

  • Pentru ca esti mai inalt decat copilul tau, apleaca-te la nivelul lui sau pozitioneaza aparatul la inaltimea lui.
  • Daca vrei sa faci un portret, focuseaza-te asupra ochilor, ei sunt cei care dau farmecul unei fotografii.
  • Permite-i copilului sa fie el insusi in fata aparatului de fotografiat, fara a ca tu sa dai prea multe indicatii.
  • Arata copiilor fotografiile pe care le-ai facut.
  • Incearca unghiuri diferite si acorda atentie si fundalului (ce se afla in spatele copilului) pentru ca poza sa fie cat mai reusita.
  • Nu ezita sa te concentrezi si asupra detaliilor: o manuta de copil tinand o floare sau tinandu-si parintele de mana sunt imagini care nu dau gres:).
  • Nu te feri de fotografiile alb-negru, poti obtine portrete speciale, mai ales cand vrei sa transmiti o emotie, iar accentul nu trebuie pus pe detaliile hainelor sau infatisarii generale a copilului.
  • In zilele insorite de vara, momentul cel mai potrivit pentru fotografiile in aer liber este cu o ora inainte de a apune soarele, perioada numita de fotografi "the golden hour" ("ora de aur").
  • Pentru o compozitie interesanta, nu aseza copilul exact in mijlocul cadrului, ci spre stanga sau dreapta.

Proiecte foto


Ia in considerare un proiect fotografic de lunga durata in care copilul tau sa joace rolul principal.

O idee frumoasa este de a-ti fotografia copilul periodic (zilnic, saptamanal, lunar, cum preferi) in aceeasi ipostaza pe o perioada lunga de timp, pentru a crea observa schimbarile prin care trece. Iata aici un exemplu:


Sau va puteti fotografia impreuna, intreaga familie, la fiecare aniversare, pentru a observa cum a crescut copilul vostru:). Iata un exemplu de astfel de proiect aici.


O alta idee este de a incerca sa reproduci propriile fotografii din copilarie, de cand aveai varsta copilului tau, pentru a observa asemanarile sau diferentele:).


De asemenea, daca calatoriti mult, poti opta pentru fotografii in care copilul tau apare in fata obiectivelor turistice in aceeasi ipostaza:). Un fotograf a realizat un asemenea proiect impreuna cu prietena lui. Poti vedea imaginile aici.


Decoruri speciale


Daca ai un bebelus, iti poti folosi imaginatia pentru a crea in jurul lui, atunci cand doarme, peisaje din povesti sau personaje fabuloase, cum a facut Queenie Liao

Iata un exemplu:

PhotoCredit: Queenie Liao.

Gasesti mai multe exemple aici


Sau poti crea un fundal din hartii colorate, ziare, baloane sau flori de hartie, ca aici. Iata un exemplu:

Sursa foto: http://www.itsalwaysautumn.com


Daca iti doresti sa realizezi fotografii reusite copilului tau, iata cateva recomandari.


Copiii mici sunt foarte frumosi atunci cand dorm, astfel ca somnul lor poate fi momentul ideal pentru niste poze deosebite. Pastreaza lumina naturala si evita blitul pe cat posibil. Pe parcursul zilei, cei mici pot fi fotografiati usor atunci cand se afla in timpul unor activitati sau in interactiune cu o alta persoana, asupra careia sa isi concentreze atentia. Poti sa decupezi poza si sa pastrezi doar partea in care se afla copilul tau.


Scolarii mici ies cel mai bine in poza atunci cand nu stiu ca sunt fotografiati. Instantaneele sunt de preferat. Evita sa ii atragi atentia copilului spunandu-i cat de bine arata in momentul respectiv si sa-i ceri sa isi pastreze pozitia pana cand ii faci o poza. Cauta sa ai mereu aparatul in preajma si imortalizeaza momentele care apar natural, de la sine.


Scolarii mari au deja suficienta rabdare si capacitate de intelegere incat sa stea intr-o pozitie ceruta pentru a fi fotografiati. Daca vrei o poza cu o anumita tinuta, asigura-te ca este placuta de catre copil fiindca daca e considerata incomoda, nu va avea atitudinea potrivita pentru fotografie:)


Preadolescentii si adolescentii adora pozele. Cei mai multi dintre ei sunt familiarizati deja cu platformele de socializare online unde majoritatea posteaza o multime de fotografii. . Ei vor sta cu usurinta la poze, isi vor schimba singuri tinutele si vor cere cat mai multe poze pentru a avea din ce alege. Totusi, s-ar putea ca zambetul lor sa nu fie unul natural, ci creat doar pentru fotografie. Asigura-te ca adolescentul tau are o stare de spirit buna, inainte de sesiunea foto.


Ingredientul esential pentru orice sedinta foto este buna dispozitie, asa ca asigura-te ca si tu, inainte de a–ti asuma rolul de fotograf, ai o stare emotionala cat mai buna pentru ca o vei transmite copilului tau. Tu ce recomandari ai pentru fotografii reusite ale copiilor?

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

  • De ce e important sa il accepti pe copil asa cum este
    De ce e important sa il accepti pe copil asa cum este
    30 ianuarie 2024   

    Multe din neintelegerile dintre parinti si copii isi gasesc originea in dorinta parintilor de a se oglindi in copilul lor, de a-si indeplini propriile nevoi si asteptari prin copil.

  • 50 de intrebari pe care sa le adresezi copilului
    50 de intrebari pe care sa le adresezi copilului
    27 noiembrie 2023   

    Comunicarea dintre parinte-copil este intr-o continua transformare, astfel ca in unele cazuri ea poate sa fie foarte buna, in timp ce alteori poate avea de suferit si drept consecinta, relatia dintre cei doi poate deveni tot mai rece.

  • Absenta tatilor din viata fiicelor
    Absenta tatilor din viata fiicelor. Efectele la maturitate
    12 octombrie 2023   

    Copiii abandonati de unul din parinti sau de amandoi traiesc sentimente intense de furie, uneori ascunsa, alteori clar vizibila comportamental prin batai fizice si agresivitate indreptata asupra celor din jur.

Mai multe