claudia ana 20 sep 2017

buna ziua ! mai sunt copii care "mananca" litere?

Propus de: claudia ana   |  

Varsta: 6 ani, 7 ani, 9 ani, 10 ani.

am citit pe toate forumurille despre dificultatile copiilor si probleme ale acestora,dar nu am intalnit niciun caz asemanator cu al meu. am un copil in clasa a 2 a si "mananca" litere la scris,chiar si atunci cand are de transcris un text cu cartea in fata. anul acesta au inceput sa scrie problemele la mate pe caiet ,in clasa si sa le lucreze. zilnic,acasa corectez sumedenia de cuvinte din care uneori lipseste cate o litera,sau chiar si o silaba. peste tot citesc despre copii atat de destepti si inteligenti care scriu si citesc inca de la varsta de 3-4 ani,iar eu ma confrunt cu aceasta situatie la 8 ani. imi puteti spune ce credeti ca ar trebui sa fac in situatia data si care ar fi motivele?  multumesc.

Raspunsuri(1)

Autentifică-te pentru a putea raspunde.
 • Mara Andreescu
  +1

  Mara Andreescu 20 sep 2017 11:50

  Buna, Claudia. Cred ca cel mai prudent este sa mergi cu copilul tau la un logoped. Problemele de scriere sunt frecvente cand cei mici invata sa scrie, dar in timp ar trebui sa se amelioreze. Un logoped ar trebui sa iti spuna daca cel mic are disgrafie (o tulburare de invatare in care scrisul este invatat cu dificultate) si ce fel de exercitii ar fi utile pentru a-l ajuta sa isi depaseasca problemele. De obicei, disgrafia apare impreuna cu dislexia (manifestata prin dificultati de citire). Este foarte posibil sa nu fie cazul copilului tau, dar este mai bine sa fii prudenta si sa mergi cu el la un logoped. Poate fi vorba si doar de o problema de atentie, fiind nevoie doar sa se concentreze mai mult la scris. :) Mult succes!

Citeste articole din aceasta tema

 • Clasa intai: Aflarea termenului necunoscut dintr-o adunare si scadere 3
  07 mai 2014   

  Cum il ajuti pe copil sa rezolve probleme cu termen necunoscut.

 • Sunt Parinte in era digitala. Cum ma descurc? 34
  29 noiembrie 2013   

  Oricare ar fi varsta copilului tau, calculatorul a devenit o parte importanta a vietii sale. Vrei sa te asiguri ca influenta sa asupra educatiei copilului va fi una pozitiva.De asemenea, incerci sa te adaptezi schimbarilor pe care computerul le aduce in sfera preocuparilor, intereselor si obiceiurilor copilului.

 • Cum am inceput clasa pregatitoare 21
  02 octombrie 2012   

  Dupa primele saptamani de scoala, au aparut si reactiile si parerile referitoare la clasa pregatitoare. Multi parinti si profesori au dezaprobat aceasta masura si felul in care a fost implementata, insa apar si reactii pozitive: copiilor se pare ca le place la clasa pregatitoare. Ne povesteste despre aceasta experienta o mamica, in randurile care urmeaza.

Mai multe