characters characters

10 lucruri care ii ajuta pe profesori sa fie mai buni

Propus de: SuntParinte.ro   |   07 mai 2019    |   8319 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

10 lucruri care ii ajuta pe profesori sa fie mai buniCu totii am avut in scoala cel putin un profesor cu care am simtit ca rezonam si de care ne-am adus aminte cu drag intreaga viata. Care sunt calitatile si obiceiurile acestor profesori care reusesc sa aiba rezultate bune la clasa si sa aiba o relatie reusita cu elevii? Iata mai jos 10 caracteristici ale profesorilor buni, care sa te inspire sa apreciezi mai mult profesorii de la clasa copilului tau.

Citeste si:

Cea mai importanta abilitate a profesorilor: cea de relationare

Metode de predare care capteaza atentia elevilor

   

1. Invatarea permanenta.

Indiferent de materia pe care o predau, profesorii stiu ca mereu exista ceva de invatat saud e descoperit. In afara de informatiile legate de materie, cadrele didactice au nevoie sa isi formeze si sa isi perfectioneze o multime de abilitati care sa ii ajute sa comunice mai eficient cu elevii, sa le sugere proiecte interesante sau sa ii evalueaze in modalitati inedite. Profesorii care invata in permanenta nu doar ca le ofera copiilor informatii actualizate, dar le ofera si un model demn de urmat.

2. Accepta ca fiecare elev este unic.

In fiecare clasa va exista un elev mai tacut decat ceilalti, mai neindemanatic sau cu nevoi diferite decat majoritatea. Cadrele didactice dau tonul cand vine vorba de atitudinea colegilor fata de copiii care ies in evidenta mai mult. Profesorii care stiu sa aprecieze calitatile fiecarui copil in parte si sa comunice acest lucru prin atitudine, cuvinte si gesturi au toate sansele sa puna bazele unui climat educational sigur din punct de vedere emotional.

3. Isi asuma riscuri si esecurile.


Munca de profesor este plina de provocari neprevazute, care necesita flexibilitate. Profesorii buni sunt dispusi sa incerce abordari noi in sala de clasa si se lasa coplesiti de nereusita. Elevii invata din aceste situatii ca un esec nu este neaparat un capat de lume, ci doar un rezultat care poate fi imbunatatit.

4. Sunt creativi.

Fiecare lectie poate arata diferit. Cele mai memorabile ore sunt acelea care ies din tipare, care ii implica pe copii si care ii fac sa gandeasca. De asemenea, lectiile in care copiii invata si despre utilitatea practica a notiunilor invatate au mai multe sanse sa ii motiveze pe copii sa invete.

5. Folosesc tehnologia.

Copiii din ziua de azi petrec mult timp folosind telefoane, tablete sau laptopuri. Tehnologia poate fi folosita eficient in predare, mai ales cand vine vorba de materii care au nevoie de suport vizual.

6. Au incredere in elevii lor.

Succesul profesorului este legat de succesul elevilor. Un profesor care crede cu adevarat in potentialul elevilor va fi mai eficient in a-i ajuta sa si-l valorifice. Asteptarile ridicate vor creste increderea elevilor in propriile lor abilitati, ceea ce le va permite sa creasca frumos si autentic.

7. Stiu ca umorul si entuziasmul sunt importante.

Atmosfera din clasa depinde in foarte mare masura de atitudinea profesorului. Cadrele didactice au rezultate mai bune daca stiu sa foloseasca umorul in clasa si daca au un entuziasm real fata de materia predata, scotand in evidenta lucrurile care pot trezi curiozitatea copiilor sau care ii fac sa gandeasca.

8. Stiu ce ii pasioneaza pe copii in timpul liber

Poate fi dificil sa tii pasul cu toate jocurile, cartile sau aplicatiile pentru copii care apar. Dar cu cat cadrul didactic este mai apropiat de universul in care traiesc copiii in afara scolii, cu atat ii va fi mai usor sa ii inteleaga si sa ii abordeze. La varste mici, copiii sunt bucurosi sa povesteasca despre ce jocuri au pe telefon sau la ce desene se uita, asa ca poate fi usor pentru cadrele didactice sa ramana la curent cu cele mai recente tendinte din divertismentul pentru copii.

9. Nu iau personal comportamentele dificile ale elevilor.

Una dintre cele mai dificile provocari ale oricarui adult care interactioneaza cu copiii si adolescentii este sa vada dincolo de comportamentele dificile ale acestora. Chiar si atunci cand copiii dau dovada de lipsa de respect sau devin agresivi, este util sa ne amintim ca a ne razbuna pe copii pentru comportamentul lor sau a le raspunde cu agresivitate nu ii invata un model mai adecvat de interactiune si ca deseori problemele de comportament sunt cauzate de probleme emotionale ale copiilor. Cadrele didactice care pot privi interactiunile dificile cu elevii dintr-o perspectiva obiectiva au toate sansele sa castige cooperarea si aprecierea elevilor etichetati ca dificili. Desigur, acest lucru nu inseamna acceptarea comportamentelor violente, ci doar pastrarea calmului si incercarea de a detensiona situatia.

10. Stiu ca fiecare ora e un nou inceput.

Oricat de dificila a fost o ora in clasa, a doua zi ofera sansa unui nou inceput. Profesorii care invata din momentele dificile, care analizeaza nereusitele din clasa si cauta solutii noi sunt si profesorii care reusesc sa aiba rezultate bune.

Profesia de cadru didactic este dificila si satisfacatoare din foarte multe puncte de vedere, la fel ca si cea de parinte. Intelegand toate dificultatile si eforturile pe care le depun profesorii copilului tau la clasa, il poti ajuta mai bine si poti aprecia munca sa in cunostinta de cauza. Aminteste-ti in interactiunea cu profesorii copilului tau sa arati ca apreciezi comportamentele precum cele de mai sus si ca le recunosti meritele.


*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe