Ziua Internationala a Alfabetizarii
Cum cresti un cititor
Ziua Internationala a Alfabetizarii este sarbatorita la nivel global din 1967, pentru a sublinia importanta alfabetizarii pentru demnitatea umana si recunoasterea acesteia ca drept universal uman. UNESCO atrage atentia asupra faptului ca, in ciuda progreselor facute de-a lungul timpului, inca exista un numar de aproximativ 771 milioane de oameni care nu au abilitatile de baza de scris si citit. Majoritatea sunt femei, care sunt expuse din acest motiv unui nivel mai ridicat de vulnerabilitate.
Organizatia arata ca pandemia a incetinit ritmul progresului in privinta alfabetizarii la nivel mondial: 24 milioane de elevi risca sa nu se mai intoarca la scoala niciodata, in urma intreruperii cursurilor in carantina. De aceea, in acest an, Ziua Internationala a Alfabetizarii este dedicata spatiilor de invatare si a felului in care acestea pot fi transformate si regandite pentru a incuraja rezilienta, calitatea, echitatea si accesul tuturor la educatie.
Alfabetizarea incepe, desigur, acasa. Iata cum poti sa il ajuti pe copil sa invete mai usor sa citeasca si sa inteleaga ce citeste.
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
Cum ii incurajam pe copii sa citeasca in vacanta de vara
Vacanta de vara nu este doar timpul marilor descoperiri, ci al marilor uitari pentru ca odata inceput anul scolar, multi copii isi dau seama cu groaza ca nu isi mai amintesc prea multe din ce au invatat anul anterior.
-
Obiceiuri care incurajeaza lectura in familie
Cum poti incuraja lectura in familie, mai ales in randul copiilor? Iata cateva obiceiuri care te pot ajuta sa aduci lectura in programul de zi cu zi al familiei tale.
-
Copiii care asculta povesti pot avea un nou an scolar mai bun 1
Povestile, citite sau ascultate de catre copii, aduc numeroase beneficii cognitive, dar si emotionale. Pe termen lung, acestea pot influenta pozitiv felul in care copiii se vor descurca la scoala. Daca vrei sa il ajuti pe copil sa aiba un an scolar mai bun, povestile pot fi un foarte bun punct de pornire. Iata cum si de ce.
Adauga tu primul comentariu: