characters characters

Legea Educatiei Nationale- principalele modificari pentru fiecare nivel de invatamant

Propus de: SuntParinte.ro   |   10 ianuarie 2011    |   3023 vizualizări
Legea Educatiei NationaleModificarile aduse de noua Lege a Educatiei au impact asupra  elevilor care sunt acum mai mici de clasa a VII-a. Afla mai multe despre masurile care vor modifica sistemul de invatamant din Romania.

 

 


 

 

Nivelul prescolar si primar

Educatia timpurie (0-6 ani) va fi sprijinita de stat prin acordarea de cupoane sociale, iar clasa pregatitoare este introdusa in ciclul primar, care va dura cinci ani. Afla mai multe detalii despre aceste modificari.

Nivelul gimnazial

Ciclul gimnazial dureaza 5 ani de zile, incluzand si clasa a noua. La finalul gimnaziului, elevii vor fi suspusi unei evaluari nationale. Gasesti mai multe informatii aici.

Nivelul liceal

Liceul va dura 3 ani de zile,  admiterea se va realiza pe baza portofoliului educational si a examenului de admitere, iar evaluarea finala a liceenilor se va realiza prin bacalaureatul transdisciplinar. Afla ce inseamna aceste masuri.

 

Ce parere ai despre aceste modificari? Care crezi ca sunt schimbarile pozitive aduse de Legea Educatiei Nationale? Care crezi ca sunt schimbarile care vor afecta negativ performanta elevilor?


Dezbate acest subiect si pe forum.


Poti afla mai multe despre Legea Educatiei Nationale descarcand-o de aici.


Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu