Articole
-
5 activitati linistite care pot inlocui somnul de dupa-amiaza
Fiecare copil are propriile sale nevoi cand vine vorba de somnul din timpul zilei. Unii vor dormi fara probleme 2-3 ore, in timp ce altii vor atipi pentru o jumatate de ora sau vor ramane in pat zvarcolindu-se in nestire pana cand parintele cedeaza si il lasa sa se ridice.
-
Joaca repetitiva la anteprescolari
De ce apar comportamentele repetitive la copii in primii ani de viata si cum ajuta la dezvoltarea celor mici.
-
Jocuri si activitati pentru zilele lungi de iarna petrecute in casa
Zilele de iarna pot fi pline de distractie si bucurie atunci cand ninge, iar copiii petrec timp afara, dar si lungi si monotone cand vremea ne spune sa stam mai degraba in casa. In asemenea zile, copilul tau ar vrea sa va jucati impreuna, in timp ce tu ai o multime de pregatiri de facut pentru Sarbatori. Iata cateva idei de jocuri de iarna care iti pot veni in ajutor.
-
Creativitate și bucurie: 10 idei de activitati de toamna pentru copii
Aducand schimbari spectaculoase in natura, dar și temperaturi care ne indeamna la relaxare și reflectie, toamna este anotimpul perfect pentru a ne exersa creativitatea, oricare ar fi varsta noastra
-
In aceasta vara, transforma povestile in joaca: 5 idei de activitati creative
De la povesti la joaca este un singur pas, iar copiii il fac deseori in mod natural si spontan. Dupa ce asculta o poveste, o discuta in conversatiile cu parintii lor, o recreeaza in joaca sau o repovestesc pentru a-i amuza pe cei din jur.
-
Povestile inventate de copii: 4 modalitati prin care le incurajam
La un moment dat, intr-o masura mai mica sau mai mare, fiecare copil se transforma din „consumator” de povesti in creator de povesti, chiar daca pentru o foarte scurta perioada de timp.
-
Jocuri de vara pentru intreaga familie
Idei de jocuri pentru dupa-amiezile de vara.
-
Jocuri de vocabular pentru vacanta
Drumurile lungi de vacanță pot fi relaxante pentru adulți, dar monotone pentru cei mici. În momentele de plictiseală, jocurile de limbaj sau vocabular apar deseori în mod spontan în rândul copiilor, mai ales la vârste mici, când imaginația și fascinația pentru cuvinte sunt la cote înalte.
-
Joaca senzoriala si povestile - mic ghid de pus in practica
In primii ani de viata, copiii exploreaza lumea cu ajutorul simturilor. De aceea, vor atinge, trage, arunca, gusta, mirosi obiecte de tot felul si vor privi si asculta cu atentie ce se intampla in jurul lor.
-
Joaca cu obiecte casnice - beneficiile sale pentru dezvoltarea copiilor
In primii 3 ani de viata, majoritatea copiilor sunt atrasi de obiectele casnice, pe care incearca sa le foloseasca in diverse feluri, fie imitand adultii, fie integrandu-le in joaca lor. Cum poti incuraja acest tip de joaca si de ce este importanta pentru dezvoltarea copilului tau?