Week-end in familie
Timpul petrecut cu familia ta este deosebit de important, asta o stim cu totii. Cum sotul meu – ca in cele mai multe cazuri - lucreaza mult in timpul saptamanii, incercam sa petrecem cat mai mult timp impreuna in week-end.
In acelasi timp, fiecare dintre noi are nevoie si de un timp anume doar pentru el, sa citeasca o ora sau sa stea pur si simplu cu gandurile lui. Si atunci, foarte eficienta este organizarea.
De exemplu, pentru mine, este foarte important sa fie curat in casa. Dar tocmai pentru ca timpul e scurt, in week-end evit treburile casnice, si cumva reusesc in timpul saptamanii, pe bucati, sa ma ocup de acest aspect.
Organizam, asadar, la sfarsit de saptamana, cate o plimbare mai lunga. De regula in cate un parc, dar mai iesim si mai la aglomeratie din cand in cand.
Momentele noastre de familie se simt ca niste binecuvantari. Si noi avem nevoie unul de celalalt, dar si fetita noastra are nevoie de amandoi. Nu simtim deloc nevoia sa fim doar noi doi, pentru ca acum suntem noi trei si e minunat asa. Orice facem, orice activitate este gandita, evident, pentru trei
Plimbarile lungi au loc, de regula, sambata. Ne mai intalnim cu cate cineva, sau in vizite scurte, sambata e cumva asa, de la sine inteles, prilej de socializare.
Iar Duminica, de cele mai multe ori, ne apartine in intregime. Incepem prin a impartasi fetita, si fie ne plimbam in locuri dragi ( Muzeul Satului, etc.) fie stam in casa, gatim (gatesc) si ei,(sotul si fetita) stau cu mine in bucatarie. Mancam apoi impreuna, ne uitam la o emisiune, ceva, ne amuzam de tot ce mai face draga noastra micuta, vorbim despre diverse. Duminicile, in special, sunt foarte calde. Pline de farmec, de povesti, vin firesc, natural.
Faptul de a fi toti trei impreuna ne aduce multa bucurie tuturor, la cea mica e absolut evident. Si abia asteptam sa inceapa vremea drumetiilor. Avem atatea lucruri, locuri de vazut impreuna!
Laura Andreea Neagoe are 28 de ani si este mamica unei fetite decinci luni. A terminat Facultatea de Actorie, a profesat vreme de doi ani si jumatate in provincie dupa care a venit in Bucuresti unde a inceput sa lucreze cu copii in gradinite, organizand module de dans. In prezent se bucura sa stea acasa cu fetita ei si sa se implice in activitatea Work At Home Moms Romania. O puteti vizita pe Facebook.
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
Intaririle pozitive sau cum folosim recompensele in educatia copiilor
Cand un comportament este imediat urmat de o recompensa, probabilitatea ca respectivul comportament sa se repete va creste.
-
Conversatiile reusite dintre parinti si copii
Trei aspecte pe care este bine sa le ai in vedere in conversatiile cu copilul tau.
-
„Ce ai facut azi?” Cum comunici mai eficient cu copilul tau
Il intrebi pe copilul tau cum a fost la gradinita sau scoala si iti raspunde sec: „Bine.” sau, mai grav, il intrebi ce a invatat in ziua respectiva si iti raspunde „Nimic.”? Poate fi frustrant si chiar ingrijorator cand aceste interactiuni se repeta zi de zi, dar este bine sa stii ca nu esti singurul parinte caruia i se intampla acest lucru. Poti schimba insa aceasta situatie. Iata cum.
Adauga tu primul comentariu: