characters characters

Vara istoriei pe Calea Victoriei – editia a IV-a a scolii de vara a Muzeului Municipiului Bucuresti

18 iulie 2018   
Muzeul Municipiului Bucuresti scoala de vara
Muzeul Municipiului Bucuresti invita copiii cu varste cuprinse intre 6 si 12 ani sa participe la atelierele educative ce se vor desfasura la fiecare dintre cele 8 muzee din structura, in perioada 18 iulie – 7 septembrie 2018. Proiectele „Caravana Muzeelor ” si „Vara Istoriei pe Calea Victoriei” reprezinta programe de traditie desfasurate in cadrul MMB, care au cumulat peste 500 de participari in editiile pe anul 2017.

Programul Caravana Muzeelor se adreseaza copiiilor cu varste cuprinse intre 6 si 10 ani si reprezinta o calatorie tematica prin Bucuresti. Prin intermediul jocului si al artelor, copiii vor descoperi, pe intelesul lor, cateva secrete ale muzeelor, precum si o paleta de tehnici artistice inspirate de obiectele de pret gazduite de acestea, avand ocazia sa experimenteze practic diverse forme de arta – pictura, desen, modelaj. Participarea se realizeaza pe baza de inscriere la adresa conferinte@muzeulbucurestiului.ro si la nr. de tel 0722 574 897. Taxa de participare este de 10 lei / atelier pentru fiecare copil.

Proiectul, aflat la editia a VII-a, a fost initiat de catre Angelica Iacob, in prezent seful Sectiei Relatii Publice, Marketing si Proiecte Culturale al Muzeului Municipiului Bucuresti, si este coordonat de Dr. Roxana Coman, muzeograf in cadrul aceleiasi sectii.

Programul lunii iulie:

In vizita la maestrul Aman: 18-20 iulie 2018, Muzeul Theodor Aman (Str. C.A. Rosetti nr.8)

Miercuri, 18 iulie, ora 10.00 – Ateliere de artisti din Bucuresti: in casa maestrului Aman, descoperim un atelier realizat dupa planurile artistului. Vom povesti despre cum picta aici Theodor Aman, despre seratele pe care le organiza, si vom picta, cu acrilic pe panza, propriul nostru atelier.

Joi, 19 iulie, ora 10.00 – Viata cotidiana din Bucurestiul de altadata: povestim despre viata cotidiana din secolul al XIX-lea, despre vestimentatia doamnelor si a domnilor care veneau in vizita la maestrul Aman, iar la atelier vom aborda pictura pe lemn, cu acrilic, pentru a picta o scena de interior.

Vineri, 20 iulie, ora 10.00 – Theodor Aman si muzica: artistul Theodor Aman era un artist complex, cantand si la violoncel. impreuna vom descoperi celebre arii de muzica pentru violoncel si vom cauta diverse instrumente muzicale in picturile artistului. Inspirati de muzica, vom realiza la atelier un colaj cu subiect ales de fiecare dintre noi.

Istoria unei familii de artisti: familia Storck: 25-27 iulie 2018, Muzeul Frederic Storck si Cecilia Cutescu-Storck (Str. Vasile Alecsandri nr. 16)

Miercuri, 27 iulie, ora 10.00 – Sculptorii din familia Storck: ne familiarizam cu o apreciata familie de artisti, a carei istorie a inceput in secolul al XIX-lea cu sculptorul roman de origine germana, Karl Storck, primul profesor de sculptura la scoala de Belle-Arte, infiintata la Bucuresti, si continuand cu fiii acestuia, Carol si Frederic. La atelier, inspirati de sculpturile din muzeu, modelam in lut personaje diverse.

Joi, 28 iulie, ora 10.00 – Animale si plante din Gradina Paradisului: povestim despre frescele realizate de pictorita Cecilia Cutescu-Storck in care sunt reprezentate animale si plante, apoi compunem, in tehnica mixta, o gradina locuita de animale fantastice.

Vineri, 29 iulie, ora 10.00 – Casa familiei Storck: este o casa speciala deoarece a fost realizata de Frederic si Cecilia pentru a se potrivi cu firea lor artistica. Descoperim impreuna secretele fatadelor casei si lucram la atelier in tehnica mixta o casa care sa se potriveasca cu personalitatea noastra.

Vara istoriei pe Calea Victoriei – editia a IV-a a scolii de vara a Muzeului Municipiului Bucuresti

Timp de opt saptamani, parteneri ai Muzeului Municipiului Bucuresti vor desfasura in gradina Casei Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei nr. 151), in sala Lapidarium si in cladirea principala, activitati educative cu tematica variata:

Miercuri – Atelier Papelier ­­- ateliere de realizare a hartiei manuale.

Joi – Asociatia Redescopera Istoria – istoria celui de-al Doilea Razboi Mondial prin activitati cu diferite tipuri de uniforme si recuzita (varsta recomandata: 7-12 ani).

Vineri – Asociatia PlaYouth – atelier de storytelling - cum se concepe o poveste interesanta (varsta recomandata: 7-12 ani).

Sambata – „Salonul de Banda Desenata – Povesti din Bucuresti” - ilustrarea orasului in ateliere de banda desenata.

Atelierele se desfasoara intre orele 10:00 – 12:00. Participarea se realizeaza pe baza de inscriere la adresa conferinte@muzeulbucurestiului.ro si la nr. de tel 0722 574 897. Taxa de participare este de 10 lei/ atelier pentru fiecare copil.

Program detaliat al activitatilor „Vara Istoriei pe Calea Victoriei” din luna IULIE 2018:

Miercuri, 18 iulie, ora 10.00, Hartie din Hartie in 4 pasi: pasul 1, workshop de realizare hartie manuala, Atelier Papelier.

Joi, 19 iulie, ora 10.00, activitate educativa cu tema Bucurestiul in vreme de razboi, Asociatia Redescopera Istoria.

Vineri, 20 iulie, ora 10.00, atelier de storytelling, Asociatia PlaYouth.

Sambata, 21 iulie, ora 10.00, atelier De la benzi desenate la animatie, in cadrul „Salonului de Banda Desenata – Povesti din Bucuresti” cu Marius Paraschiv, artist.

Miercuri, 25 iulie, ora 10.00, Hartie din Hartie in 4 pasi: pasul 2, workshop de tipar manual pe hartia produsa in prima etapa, Atelier Papelier.

Joi, 26 iulie, ora 10.00, activitate educativa cu tema Viata copiilor si a femeilor in timpul razboiului, Asociatia Redescopera Istoria

Vineri, 27 iulie, ora 10.00, atelier de storytelling, Asociatia PlaYouth.

Sambata, 28 iulie, ora 10.00, atelier De la benzi desenate la animatie, in cadrul „Salonului de Banda Desenata – Povesti din Bucuresti” cu Marius Paraschiv, artist.

Programul pe lunile august si septembrie va fi anuntat pe site-ul muzeului 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu