characters characters

Vacanta mare la Muzeul Municipiului Bucuresti – programe speciale pentru copii

22 iulie 2021   
vacanta la muzeuMuzeul Municipiului Bucuresti dedica lunile iulie si august celor mici, curiosi sa afle raspunsuri la multele intrebari pe care le au, dar si pregatiti pentru activitati de lucru manual, desen, modelaj in lut si experimente, alaturi de alti copii de varsta lor, afara, in curtile interioare ale muzeelor MMB. Fie ca invata sa realizeze o pagina de banda desenata, fie ca asculta povesti, ca fac experimente sau ca patrund in spatiul muzeal in care pot admira diferite exponate, cei mici pleaca fericiti. Muzeele sunt medii educationale importante, cu un potential de invatare considerabil. Colectiile expuse in muzeele din structura MMB ofera copiilor o legatura tangibila cu timpul, locurile, evenimentele sau oamenii de astazi si din trecut, permitandu-le sa experimenteze evolutia istoriei umane si a patrimoniului cultural.

Amintiri din copilarie la Casa Filipescu-Cesianu

Școala de Vara la MMB incepe anul acesta cu programul „Amintiri din copilarie – de la Ion Creanga la Harry Potter”, sustinut de Daniela Miscov – Asociatia Artelier D, in parteneriat cu Muzeul Municipiului Bucuresti, sub forma unei tabere urbane in aer liber, in curtea Casei Filipescu-Cesianu. Atelierele sunt inspirate de cartile despre copilarie ale unor autori cunoscuti, Ion Creanga si J.K. Rowling, studiati in ciclul primar si gimnazial. Programul unei zile cuprinde trei ore, de la ora 10.00 la 13.00, iar calendarul este structurat in jurul a patru teme:

  • „Școala si cartile”, vineri 2 iulie 2021 si sambata 3 iulie 2021
  • „Jocuri si aventuri”, vineri 9 iulie 2021 si sambata 10 iulie 2021
  • „Oameni si lucruri”, vineri 16 iulie 2021 si sambata 17 iulie 2021
  • „Geografie si natura”, vineri 23 iulie 2021 si sambata 24 iulie 2021

„Caravana muzeelor in benzi desenate” la MMB

„Caravana muzeelor in benzi desenate” incepe sambata, 17 iulie 2021, la Palatul Sutu (Bd Ion C. Bratianu, nr 2). Apoi, Caravana va calatori si la Muzeul Theodor Aman (Str. C.A. Rosetti nr. 8), la Colectia de Arta Ligia si Pompiliu Macovei (Str. 11 lunie, nr. 36-38), Muzeul Dr. George Severeanu (Str. Henri Coanda nr. 26), Muzeul Frederic Storck si Cecilia Cutescu Storck (Str. Vasile Alecsandri, nr. 16) si la Casa Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei, nr 151). Atelierele de banda desenata din „Caravana muzeelor” vor avea loc in zilele de sambata, mai precis pe 17 si 31 iulie, pe 7 si 14 august, si pe 4 si 11 septembrie 2021, de la ora 11.00 la 12.30. Copiii vor invata, alaturi de autorul Mihai Ionut Grajdeanu, sa realizeze o pagina de banda desenata cu cate doua sau mai multe cadre, cu unul sau mai multe personaje, respectand un fir epic si dand nastere unei povesti cu episoade scurte, care va fi legata de patrimoniul muzeului care gazduieste atelierul.

Ateliere de reciclare creativa la Muzeul Dr. Nicolae Minovici

Muzeul Municipiului Bucuresti invita copiii la o serie de ateliere speciale de lucru manual, folosind materiale reciclabile si/sau de origine naturala, in zilele de duminica 18 si 25 iulie 2021, 1 si 15 august 2021, de la 11.00 la 12.30.

La atelierele de reciclare creativa de la Muzeul de Arta Populara Dr. Nicolae Minovici (Str. Dr. Nicolae Minovici, nr. 1) copiii vor lucra cu hartie, vor desena, decupa, lipi si, nu in ultimul rand, vor folosi materiale reciclabile.

„În vizita la Cecilia Cutescu Storck”

Asociatia Da’DeCe in parteneriat cu Muzeul Municipiului Bucuresti propune copiilor, in data de 21 iulie 2021, un atelier inedit la Muzeul Frederic Storck si Cecilia Cutescu Storck. Atelierul are doua teme, in functie de grupa de varsta a participantilor, dupa cum urmeaza:

  • 21 iulie, de la ora 10.00. Atelier I: „Povesti din gradina Ceciliei”. Atelier pentru copii cu varsta cuprinsa intre 7 si 9 ani la Muzeul Storck.
  • Cecilia este una dintre primele artiste romance, iar Muzeul Frederic Storck si Cecilia Cutescu Storck a fost casa ei. Copiii vor asculta povesti si vor lucra in atelierul artistei.
  • 21 iulie, de la ora 12.30. Atelier II: „Nesupusele artiste: Cecilia Cutescu Storck”. Atelier pentru copii cu varsta cuprinsa intre 10 si 12 ani.

Cine au fost primele artiste romance si cum au reusit ele sa se impuna intr-o lume artistica masculina? Ce a facut asa de important in arta Cecilia, incat a ramas in istoria artei romanesti? Copiii sunt invitati sa-i afle povestea acasa la ea, in salile Muzeului Frederic Storck si Cecilia Cutescu Storck.

Ateliere de istorie urbana la Casa Filipescu-Cesianu

Atelierele vor avea loc in zilele de miercuri 4, 11, 18 si 25 august 2021, orele 11.00-12.30, in mansarda Casei Filipescu-Cesianu. Copiii vor putea afla detalii interesante despre istoria orasului, arhitectura, arte decorative si patrimoniul expus la Muzeul Varstelor. Fiecare atelier va avea o activitate creativa asociata temei prezentate in ziua respectiva.

Atelierele vor fi sustinute de istoricul Alina Havreliuc, de la Asociatia Istoria Artei.

  • Miercuri 4 august 2021, 11.00-12.30 – „Ce este casa”
  • Miercuri 11 august 2021, 11.00-12.30 – „Povestea meseriilor”
  • Miercuri 18 august 2021,11.00-12.30 – „Povestea primarilor si a mijloacelor de transport”
  • Miercuri 18 august 2021, 11.00-12.30 – „Ritualul meselor de altadata”

„Anatomia corpului uman pentru copii” la Palatul Sutu

În zilele de 19 si 26 august 2021, Asociatia Learning by Teaching si MMB vor organiza programul educativ „Anatomia corpului uman pentru copii”, care se va desfasura la Palatul Sutu. Pornind de la obiectele de patrimoniu din Palatul Sutu, participantii vor descoperi corpul uman. Pe parcursul celor doua ore, copiii vor avea ocazia sa afle mai multe despre expozitia tematica „De la anatomia artistica la opera finita”, dar si despre obiectele din expozitia „Timpul orasului”.

  • 19 august, ora 10.30. Atelier I: „Atlasul corpului uman”
  • 26 august, ora 10.30. Atelier II: „Ce simti?”

„Aventuri in Epoca de Piatra”

Acest atelier propune o explorare in detaliu a vietii omului neolitic pornind de la expozitia tematica „Civilizatia Gumelnita. Viata in sud-estul Romaniei acum 6500 de ani”, deschisa la Palatul Sutu. Atelierul este structurat in doua intalniri a cate o ora jumatate fiecare, in zile diferite, dupa cum urmeaza:

20 august, ora 11.00. Atelier I: „Din pamant, din iarba verde”

Folosind modele ajutatoare, copiii isi vor construi din lut propria casa in miniatura, imaginandu-si cum ar fi fost sa aiba o astfel de locuinta neolitica.

27 august, ora 11.00, Atelier II: „Chip de lut”

Inspirati de obiectele din lut care se afla in expozitie, copiii vor modela si vor decora o figurina antropomorfa sau zoomorfa.

Pentru inscrieri si detalii referitoare la fiecare program din „Școala de Vara la MMB”, parintii sunt rugati sa trimita un e-mail la adresa educatie@muzeulbucurestiului.ro. Înscrierile se fac de luni pana vineri, in intervalul orar 10.00-15.00, in limita locurilor disponibile. Participarea se face numai pe baza de inscriere si conform categoriei de varsta indicata in descrierea fiecarui program.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu