characters characters

Trei recomandari pentru vacanta de vara alaturi de adolescent

Propus de: SuntParinte.ro   |   07 iulie 2020    |   1224 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

vacanta de vara alaturi de adolescent
Vacanta de vara – o asteptam cu totii, pentru ca ne aduce o binemeritata pauza si momente pline de noutate, bucurie si relaxare. Din pacate, anul acesta, multe din planurile de vacanta in familie s-au amanat sau schimbat din cauza nevoii de distantare sociala, iar copiii sunt cei care sufera cel mai mult. Adolescentii sunt segmentul de varsta pentru care iesirile si prietenii sunt lucruri esentiale in vacanta, iar frustrarea lor legata de restrictii ar putea fi mult mai mare.

Citeste si:

Activitati de vacanta pentru adolescenti

Sentimentul puterii personale la adolescenti


Trei recomandari utile pentru vacanta alaturi de adolescenti


Petreceti timp in natura.
Timpul petrecut in spatii verzi are efecte terapeutice asupra starii noastre emotionale. In plus, drumetiile si plimbarile in natura au avantajul unui risc scazut de contaminare, evitand aglomeratia si contactul direct cu alte persoane. Va puteti bucura impreuna de beneficiile fizice si emotionale ale timpului petrecut in natura planificand mici excursii saptamanale sau plimbari scurte zilnice in natura.

 
Propune-ti sa iti cunosti mai bine copilul in aceasta vara. Adolescenta este perioada in care apar nu doar schimbari exterioare, ci si interioare. Descopera ce convingeri are copilul tau, ce planuri si dorinte, ce preferinte sau interese despre care nu a vorbit prea mult pana acum. Lasa-te surprins de ideile adolescentului tau, de argumentele pe care le aduce si de felul in care vede lumea si viata. Pentru toate acestea este nevoie sa planifici timp special pe care sa il petreci alaturi de el. Alegeti o activitate pe care sa o realizati impreuna, in timp ce vorbiti despre tot ce va trece prin minte. Acestea sunt momentele pe care adolescentul tau nu le va uita.


Petreceti timp in familie fara tehnologie. Incepem sa uitam bucuria de a comunica, pur si simplu, cu cei de langa noi, fara sa fim intrerupti de notificarea unui mesaj de pe telefon sau fara sa ne intrebam daca au auzit ce am spus pentru ca se uita in telefon de 5 minute. Desi mediul online este acum parte integrata din viata noastra si aduce o multime de beneficii, nu inseamna ca trebuie sa ne urmeze peste tot, tot timpul. Faceti o regula in aceasta vara: serile petrecute in familie sunt fara tehnologie - cu exceptia situatiilor de urgenta, desigur. Luati cina fara telefoane la masa, iesiti la plimbare fara telefoane si stati de vorba fara sa aruncati din cand in cand privirea pe o retea de socializare. In timp, veti observa beneficiile: relatii mai apropiate cu cei din jur, o atentie mai eficienta si mai mult calm.


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe